23 Μαρτίου 2022:Πρακτικά Θέματα από την Έκδοση της Golden Visa

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Πρακτικά Θέματα από την Έκδοση της Golden Visa», στις 23/03/2022, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, σε εργαζόμενους σε μεσιτικά γραφεία ή σε νομικές υπηρεσίες κρατικών υπηρεσιών, αρμόδιων για την έκδοση της Golden Visa.

ΣΚΟΠΟΣ

Κατεξοχήν στόχος του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση του ελληνικού νομοθετικού πλαισίου, των διαδικασιών έκδοσης της  Golden Visa και των δυνατοτήτων που αυτή προσφέρει. Το σεμινάριο δεν θα περιοριστεί σε μια θεωρητική παρουσίαση, αλλά θα εστιάσει και σε πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν από την έκδοσή της.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

•   Εισαγωγή: 

α) Ισχύον νομοθετικό πλαίσιο

β) Συνταγματικότητα των ρυθμίσεων             

γ) Συγκριτικό δίκαιο (Νομοθετικό πλαίσιο άλλων χωρών της Ε.Ε.)

δ) Στατιστικά στοιχεία

ε) Διαφορά μεταξύ Golden Passport και Golden Visa

•   Προϋποθέσεις για την έκδοση της Golden Visa

•   Δικαιούχοι της Golden Visa

•   Διαδικασία για την έκδοση της Golden Visa

•   Aνανέωση της Golden Visa

•   Ανάκληση της Golden Visa

•   Απόκτηση δικαιωμάτων από την έκδοση της Golden Visa

•   Φορολογικές υποχρεώσεις (Γενικές παρατηρήσεις- Εναλλακτικός τρόπος φορολόγησης)

•   Απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

•   Κίνδυνοι από την καταστρατήγηση των νομοθετικών κενών

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Ασπασία Αρχοντάκη

Η κ. Ασπασία Αρχοντάκη είναι διδάκτωρ Νομικής στο Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Bordeaux (2011), Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Droit public approfondi» του Πανεπιστημίου Paris II (2012), Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2013)  και Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Droit international public» του Πανεπιστημίου Paris II (2014).

Έχει συγγράψει τρεις μονογραφίες, έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους ελληνικών και ξένων εκδοτικών οίκων, αρθρογραφεί, και συμμετέχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εργάσθηκε ως δικηγόρος στο διάστημα 2013-2018. Τη χρονική περίοδο 2015-2016  υπηρέτησε στη νομική υπηρεσία στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη.

Αξία συμμετοχής:

Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 70 €
Για νομικά πρόσωπα: 95 €
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και καταβολής του αντιτίμου: 17/03/2022
Έκπτωση πρόωρης εγγραφής:
Όσες εγγραφές ολοκληρωθούν έως 9/03/22, θα λάβουν 15% έκπτωση επί της αξίας συμμετοχής.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.