Menu

Συνεργάτες

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on print

Επιστημονικός Διευθυντής

Ξενοφών Κοντιάδης
Ο Ξενοφών Κοντιάδης είναι Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Επιστημονικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου από τον Αύγουστο του 1995. Διδάσκει επίσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει είκοσι τρία βιβλία, περισσότερες από 150 μελέτες στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά, καθώς και την επιστημονική επιμέλεια είκοσι ένα τόμων και εντάσσεται θεματικά στο Συνταγματικό Δίκαιο και στο Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλειας. Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός υπεύθυνος, ερευνητής ή εμπειρογνώμονας σε μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων μεταφοράς θεσμικής τεχνογνωσίας σε τρίτες χώρες.

Εκτελεστική Διευθύντρια – Υπεύθυνη Διεθνών Προγραμμάτων

Μαρία Μουσμούτη
H Μαρία Μουσμούτη κατέχει πτυχίο νομικής (Νομικής Σχολή Αθηνών), μεταπτυχιακό δίπλωμα στο συγκριτικό δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης (Katholieke Universiteit Leuven, Βέλγιο) και διδακτορικό με ειδίκευση στα θέματα νομοθέτησης και ποιότητας της νομοθεσίας (University of London). Έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στην εκτίμηση κανονιστικών επιπτώσεων (College of Europe), στη νομοτεχνική επεξεργασία (Institute of Advanced Legal Studies, University of London) και έχει εργαστεί σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων κωδικοποίησης, απλοποίησης της νομοθεσίας, εισαγωγής evidence-based μεθόδων στη νομοθέτηση και μείωσης της γραφειοκρατίας. Η διδακτορική της έρευνα αφορούσε την αποτελεσματικότητα της νομοθεσίας, ιδίως στη νομοθεσία για τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2000. Έχει διατελέσει Επιστημονική συνεργάτιδα του Μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητή Δημήτρη Θ. Τσάτσου (2002-2004). Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου από το 1999, ως υπεύθυνη διαχείρισης έργων (1999-2002), Διευθύντρια Διεθνών Προγραμμάτων (2002-2007) και Εκτελεστική Διευθύντρια (2007- σήμερα).

Οικονομική και Διοικητική Διευθύντρια

Αντωνία Καγιά
Η Αντωνία Καγιά έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Bachelor of Science in Business Administration με ειδίκευση στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, Deree College. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με άδεια Λογιστή – Φοροτεχνικού Β’ τάξης. Έγινε Οικονομική και Διοικητική Διευθύντρια του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου το 2014 και Υπεύθυνη Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008 και Διαχειριστικής Επάρκειας το 2015.

Ομάδα συνεργατών

Βεατρίκη Γιαννόγλου
Η Βεατρίκη Γιαννόγλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Άννυ Καμαριώτη
Η Άννυ Καμαριώτη έχει πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις – Πολιτική και Οικονομική Ανάπτυξη (Πανεπιστήμιο Columbia). Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.

Ζωγραφιά Καμόνα 
Η Ζωγραφιά Καμώνα έχει πτυχίο ‘’Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής’’ από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης). Κατέχει 3 Μεταπτυχιακούς τίτλους – ‘’Διοίκησης επιχειρήσεων’’ από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, ‘’Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης και Ανάπτυξης’’ από το VUB-Brussels και ‘’Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κινδύνων’’ από το Saint Louis Brussels University. Έχει πολλά χρόνια εμπειρία στην οικονομική διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε συμβουλευτικές εταιρίες και για 9 χρόνια κατείχε τη θέση του Χρηματοοικονομική Συμβούλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Αχιλλέας Καραδημητρίου
Ο Αχιλλέας Καραδημητρίου είναι κάτοχος Διδακτορικού στην Πολιτική & Οργάνωση της Τηλεόρασης από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (με Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών) στο οποίο διδάσκει «Συγκριτική Ανάλυση Επικοινωνιακών Συστημάτων» και «Παραγωγή Οπτικοακουστικού Περιεχομένου». Ως επιστημονικός συνεργάτης του παραπάνω τμήματος έχει εκπονήσει έρευνες στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας καθώς και του Εργαστηρίου Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών. Επίσης, έχει διδάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο (BA Media Production: Journalism, σε συνεργασία με το Queen Margaret University του Εδιμβούργου) καθώς και σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (στην ειδικότητα Δημοσιογραφίας: Συντακτών και Ρεπόρτερ). Από το 2019 είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Δικτύωσης και επιμέλειας πολυμεσικού υλικού του Προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα».

Ζωή Κασάπη
Η Ζωή Άννα Κασάπη (LL.M.) είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2013, με ειδίκευση στο δημόσιο δίκαιο και το δίκαιο δικαιωμάτων του ανθρώπου. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του ΠΜΣ Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και LL.M. Δικαίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το Queen Mary, University of London. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου από το 2018.

Νίκος Κωνσταντής
Ο Νίκος Κωνσταντής είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο marketing (University of Wales). Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και έχει μακροχρόνια εμπειρία ως λογιστής. Εργάζεται ως Υπεύθυνος Λογιστηρίου του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου από το 1995. Μιλάει αγγλικά.

Δήμητρα Μαλανδράκη
Η Δήμητρα Μαλανδράκη είναι κάτοχος πτυχίου Βαλκανικών Σπουδών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Πολιτική, Ιστορία, Οικονομία από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2005 εργάζεται στη διαχείριση εθνικών προγραμμάτων και από το 2010 μέχρι σήμερα στο σχεδιασμό, έρευνα και υλοποίηση μεγάλων ερευνητικών έργων καθώς και έργων τεχνικής και θεσμικής υποστήριξης, χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης κ.α. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και έχει γνώσεις Ρωσικών.

Μαίρη Πίζγα

Αντώνης Ραπανάκης
Ο Αντώνης Ραπανάκης είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Λίλα Ρουσσέα

Ηλέκτρα Σιμιτσή
Η Ηλέκτρα Σιμιτσή είναι Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και την Ανοιχτή Μέθοδο Συντονισμού, της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση και Ανθρώπινη Ανάπτυξη του Maastricht Graduate School of Governance – UNU Merit. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το κράτος δικαίου και τη διακυβέρνηση συνοδεύεται από την εργασιακή της εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση έργων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (ΚΕΣΔ). Μιλάει αγγλικά ενώ έχει καλή γνώση γαλλικών.

Scroll to Top