23 Φεβρουαρίου 2022: Παραβιάσεις Δικαίου Ελεύθερου Ανταγωνισμού

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Παραβιάσεις Δικαίου Ελεύθερου Ανταγωνισμού», στις 23/02/2022, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 17:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε νομικούς της θεωρίας και της πράξης προς ενημέρωσή τους σχετικά με τις παραβιάσεις του ενωσιακού δικαίου ελεύθερου ανταγωνισμού.

ΣΚΟΠΟΣ

Το Σεμινάριο παρουσιάζει την επίδραση των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ και της σχετικής νομολογίας του ΔικΕΕ στο εθνικό δίκαιο ελεύθερου ανταγωνισμού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Δίκαιο και οικονομία, αντικείμενο του ενωσιακού οικονομικού δικαίου
  • Ενωσιακή Πολιτική Ανταγωνισμού, συμφωνίες, εναρμονισμένη πρακτική
  • Δεσπόζουσα θέση και νομολογία ΔικΕΕ
  • Καταχρηστικές τιμολογιακές πρακτικές-ρήτρες αποκλειστικότητας- tying, bundling – άρνηση συναλλαγής κατά το άρθρο 102 ΣΛΕΕ
  • Συγχωνεύσεις, συγκεντρώσεις επιχειρήσεων
  • Κανονισμός 1/2003, dawn raids, ακυρότητα ρήτρας, αποζημιώσεις βάσει της Οδηγίας 2014/104/ΕΕ και Ν. 4529/2018

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Δρ. Xάρης Αποστολόπουλος

Ο Χάρης Αποστολόπουλος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Θράκης και κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και μεταπτυχιακών τίτλων από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και του Μονάχου στο Δίκαιο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και Ανταγωνισμού.

Εργάζεται ως δικηγόρος με ειδίκευση στα θέματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας κι Ανταγωνισμού και αρθρογραφεί σχετικά σε νομικά περιοδικά.

Αξία συμμετοχής:

Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 60 €
Για νομικά πρόσωπα: 80 €
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και καταβολής του αντιτίμου: 17/02/2022
Έκπτωση πρόωρης εγγραφής:
Όσες εγγραφές ολοκληρωθούν έως 09/02/22, θα λάβουν 15% έκπτωση επί της αξίας συμμετοχής.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.