12 Ιανουαρίου 2022: Η Νέα Χωροταξική – Πολεοδομική Νομοθεσία και Νομοθεσία Δόμησης

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Η Νέα Χωροταξική – Πολεοδομική Νομοθεσία και Νομοθεσία Δόμησης”, στις 12/01/2022, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 17:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, στελέχη εταιρειών, δικηγορικών γραφείων & δικηγορικών εταιρειών, πολεοδόμους, περιβαλλοντολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς περιβάλλοντος, δασολόγους και σε όλες τις συναφείς ειδικότητες, καθώς και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες των συναφών ειδικοτήτων με το Χωροταξικό-Πολεοδομικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Δόμησης.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπό του σεμιναρίου αποτελεί η εξέταση επίκαιρων, αλλά και διαχρονικών προβλημάτων στο Πολεοδομικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Δόμησης κυρίως από πρακτική σκοπιά.

Τίθεται ως προτεραιότητα η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, καθώς και η κατανόηση των σύγχρονων ζητημάτων που προβληματίζουν τόσο τους νομικούς του κλάδου, όσο και τους άλλους επαγγελματίες που επιθυμούν τη γνώση και την κατανόηση της πολυσχιδούς νομοθεσίας και την αποτελεσματική εφαρμογή της.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  1. Εισαγωγή: Πηγές και αρχές Πολεοδομικού Δικαίου.
  2. Εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού: πρακτική και νομολογιακή εφαρμογή με τον Ν. 4759/2020.
  3. Νέα διαδικασία κατάρτισης Χωροταξικών & Πολεοδομικών Σχεδίων – Νομολογία χωρικού σχεδιασμού.
  4. Οικοδομικές άδειες.
  5. Θέματα Δόμησης – Νέος Οικοδομικός Κανονισμός.
  6. Ρυμοτομική απαλλοτρίωση.
  7. Αυθαίρετη Δόμηση: πρακτική και νομολογιακή εφαρμογή.
  8. Ειδικά ζητήματα Ν. 4759/2020.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Παναγιώτης Α. Γαλάνης

Ο Παναγιώτης Γαλάνης είναι Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος Περιβαλλοντικού-Πολεοδομικού Δικαίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στο Δίκαιο Περιβάλλοντος Νομικής ΕΚΠΑ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Υπ. Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου στη Νομική σχολή.

Ασχολείται ερευνητικά, συγγραφικά και επαγγελματικά (γνωμοδοτικά κυρίως) με το Δίκαιο Περιβάλλοντος και το Πολεοδομικό Δίκαιο. Έχει συγγράψει σχετικό εγχειρίδιο με τίτλο: «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος» (Πρακτικά Θέματα-Νομολογία), καθώς και άλλες τέσσερις μονογραφίες. Έχει συγγράψει, επίσης, περισσότερες από 40 μελέτες δημοσιευθείσες (ή υπό δημοσίευση) σε νομικά περιοδικά (εκδ. Νομ. Βιβλιοθήκη, Σάκκουλας κλπ.), όπως και σχολιασμούς αποφάσεων.

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια ποικίλων φορέων, π.χ. ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ και σε σχετικούς φορείς με το περιβάλλον, π.χ. Hellas GIS, ενώ έχει πραγματοποιήσει και προσκεκλημένες εισηγήσεις, σε συναφή αντικείμενα.

Έχει επιμεληθεί επιστημονικά δύο νομικά συγγράμματα.

Αξία συμμετοχής:

Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 70 €
Για νομικά πρόσωπα: 95 €
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και καταβολής του αντιτίμου: 7/01/2022
Έκπτωση πρόωρης εγγραφής:
Όσες εγγραφές ολοκληρωθούν έως 30/12/21, θα λάβουν 15% έκπτωση επί της αξίας συμμετοχής.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.