«Στίγμα ψυχικής υγείας, media και δημόσιος λόγος»

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Στίγμα ψυχικής υγείας, media και δημόσιος λόγος» η οποία γίνεται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας» και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 στις 15:00.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και εταίρους το Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και την Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα. Επιπλέον, οι δράσεις του έργου έχουν την ευγενική υποστήριξη του Σωματείου Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Αυτοεκπροσώπηση»


Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της συνηγορίας και του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών για την αντιμετώπιση του στίγματος ψυχικής υγείας στο δημόσιο λόγο, την αποτροπή αποκλεισμού των συνανθρώπων μας με προβλήματα ψυχικής υγείας και την εξάλειψη των σχετικών διακρίσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τα πρώτα ευρήματα της ομάδας έρευνας του έργου αναφορικά με το πως αναπαράγεται ο στιγματιστικός λόγος στα media και πως αυτό επηρεάζει τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον φορέα υλοποίησης και τους εταίρους του έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας» και να ενημερωθούν για τις δράσεις και τους στόχους του προγράμματος.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλείστε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής που θα
βρείτε εδώ:
https://forms.gle/fjH9rwrVtpjsvozc6

Σας ενημερώνουμε πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά από τα κανάλια της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος στο YouTube και στο Facebook, καθώς και από το κανάλι του έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας» στο Facebook.