4 Μαΐου 2022: Οι Πρόσφατες Αλλαγές στην Εργατική Νομοθεσία

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Οι Πρόσφατες Αλλαγές στην Εργατική Νομοθεσία”, στις 4/05/2022, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε νομικούς, δικηγόρους, στελέχη επιχειρήσεων που απασχολούνται με εργασιακά θέματα, μέλη διοίκησης συνδικαλιστικών οργανώσεων, λογιστές ,φοροτεχνικούς.

ΣΚΟΠΟΣ

Η παρουσίαση των αλλαγών που επέφερε στο Ατομικό και Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο ο πρόσφατος νόμος  4808/2021 και η ανάδειξη των ζητημάτων εκείνων που θα απασχολήσουν στην πράξη τους εφαρμοστές του δικαίου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Α. Ατομικό Εργατικό Δίκαιο

  • Μέτρα και ρυθμίσεις για την παρενόχληση και τη βία στην εργασία
  • Άδειες που σχετίζονται με την προστασία της οικογένειας
  • Χρόνος εργασίας (Διευθέτηση, υπερεργασία και υπερωρία, πρόσθετη απασχόληση, ψηφιακή κάρτα εργασίας)
  • Καταγγελία της σύμβασης εργασίας
  • Σύγχρονες μορφές εργασίας (τηλεργασία-ψηφιακές πλατφόρμες)

Β. Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο

  • Θέματα συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε, Γενικές Συνελεύσεις, Προστασία συνδικαλιστικών στελεχών)
  • Απεργία
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • Συμφιλίωση

Γ. Επιθεώρηση Εργασίας

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:
Βιργινία Μαρμάρου

 Είναι απόφοιτος της Νομική Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εργατικού Δικαίου της ίδιας Σχολής με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Από το 2007 έως το 2019 υπήρξε συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας «Κώστας Δ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες» με εξειδίκευση στο Εργατικό και Κοινωνικοασφαλιστικό Δίκαιο. Από το 2019 απασχολείται στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας της Ελλάδος.      

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συλλογικών έργων Εργατικού Δικαίου και έχει δημοσιεύσεις σε νομικά περιοδικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Δ.Ε.Κ.Α.) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου και του Ιδρύματος Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αξία συμμετοχής:

Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 70 €
Για νομικά πρόσωπα: 95 €
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και καταβολής του αντιτίμου: 28/04/2022
Έκπτωση πρόωρης εγγραφής:
Όσες εγγραφές ολοκληρωθούν έως 14/04/22, θα λάβουν 15% έκπτωση επί της αξίας συμμετοχής.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.