4 Μαΐου 2023:
Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ναυτιλία και Νέοι Κανονισμοί

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ναυτιλία και Νέοι Κανονισμοί», στις 4/5/23, ημέρα Τετάρτη και ώρες 17:00-20:30.

Που απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του ναυτιλιακού χώρου,  επαγγελματίες στα ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, της αξιολόγησης των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών κινδύνων, νομικούς,  πολιτικούς επιστήμονες, μηχανικούς,  αλλά και επαγγελματίες στο χώρο των υπηρεσιών της ναυτιλίας.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εντρυφήσουμε από κοινού με τους συμμετέχοντες στα φλέγοντα ζητήματα για τη ναυτιλία που σχετίζονται με τους κινδύνους E,S,G (environmental, social, governance), στον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματίες στη ναυτιλία παγκοσμίως προσεγγίζουν τη βιωσιμότητα στο χώρο, αλλά και τους νέους κανονισμούς και το διάλογο που προκύπτει από αυτούς σε διεθνές επίπεδο.

Περιεχόμενο

Μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήρι θα μπορέσουμε  να αποκρυσταλλώσουμε τα παρακάτω ζητήματα:

  • Ατζέντα 2030 και ναυτιλία, στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης, πως αλληλεπιδρούν, πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους,  που βρισκόμαστε, και πως μας επηρεάζουν
  • Κανονισμοί Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας
  • Τροχιά μηδενικών εκπομπών
  • Η ναυτιλία στην ατζέντα της ΕΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη
  • Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ
  • Διεθνείς πρωτοβουλίες για την στήριξη των κανονισμών
  • Χρηματοδότηση στη νέα πραγματικότητα

Εισηγήτρια

Ιωάννα Σκόνδρα

Η Ιωάννα Σκόνδρα είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Hellenic Hull, εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτασφάλισης. Επιπλέον, διαθέτει 10ετή επαγγελματική εμπειρία στις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία.

Η κ. Σκόνδρα είναι κάτοχος πτυχίου Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και κατέχει πιστοποιητικό Διεθνών Σχέσεων και Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Montpellier I της Γαλλίας. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά και έχει βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στα νορβηγικά και τα σουηδικά.

Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης συμμετείχε στα προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, της UNESCO και της Euractiv και ήταν επικεφαλής δημοσίων σχέσεων σε δύο καινοτόμες πολιτικές πλατφόρμες με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Την περίοδο 2015-2018 ήταν ειδική σύμβουλος των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, υπεύθυνη για την πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική του Υπουργού, τη συνεργασία με διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, την εκπόνηση και παρακολούθηση έργων σχετιζόμενων με τους μηχανισμούς χρηματοδότησης της ΕΕ και για τη στρατηγική βιωσιμότητας και κυκλικής οικονομίας του Υπουργείου.

Από το 2018 είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Hellenic Hull, έχοντας υπό την εποπτεία της τη στρατηγική μάρκετινγκ και τη δημόσια παρουσία της εταιρείας. Επιπλέον, είναι υπεύθυνη για τη στρατηγική βιωσιμότητας της εταιρείας έχοντας στενή συνεργασία με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και άλλες διεθνείς πρωτοβουλίες.

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής

Ημερομηνία διεξαγωγής: 4/5/23
Ώρα διεξαγωγής: 17:00 – 20:30

Μέθοδος διεξαγωγής

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

Εκπαιδευτικό υλικό

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν την παρουσίαση του σεμιναρίου και ένα σύντομο οδηγό για τη βιωσιμότητα στη ναυτιλία και ναυτασφάλιση, που θα εμπεριέχει τους νέους κανονισμούς, καθώς και τις διεθνείς πρωτοβουλίες που ασχολούνται με το ζήτημα της μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πιστοποίηση

Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης κάθε προγράμματος επιμόρφωσης οι συμμετέχοντες λαμβάνουν από το Κέντρο βεβαίωση συμμετοχής, με την οποία πιστοποιείται η απόκτηση συγκεκριμένων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Κόστος συμμετοχής

Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 75,00€
Για νομικά πρόσωπα: 90,00€
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και καταβολής του αντιτίμου: 27/4/2023
Έκπτωση πρόωρης εγγραφής:
Όσες εγγραφές ολοκληρωθούν έως 20/4/23, θα λάβουν 15% έκπτωση επί της αξίας συμμετοχής.*

*Η ολοκλήρωση της εγγραφής πραγματοποιείται με την καταβολή του αντίστοιχου αντιτίμου.

Εκπτωτική Πολιτική

Προπτυχιακοί φοιτητές: έκπτωση 50% κατόπιν επιδείξεως φοιτητικής ταυτότητας
(η έκπτωση δεν συνδυάζεται με την έκπτωση πρόωρης εγγραφής)

Ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι: έκπτωση 20% κατόπιν επιδείξεως σχετικού δικαιολογητικού(δικηγορική ταυτότητα ή πιστοποιητικό εγγραφής Δικηγορικού Συλλόγου)
(η έκπτωση δεν συνδυάζεται με την έκπτωση πρόωρης εγγραφής)

Άνεργοι: έκπτωση 30% κατόπιν επιδείξεως κάρτας ανεργίας
(η έκπτωση δεν συνδυάζεται με την έκπτωση πρόωρης εγγραφής)

Συμμετοχές 2 και άνω ατόμων από το ίδιο νομικό πρόσωπο: έκπτωση 10%

Έκπτωση πρόωρης εγγραφής: έκπτωση 15% για όσους προβούν σε δήλωση συμμετοχής και καταβολή του αντιτίμου ως την ημερομηνία πρόωρης εγγραφής

Ακύρωση συμμετοχής

Ακύρωση συμμετοχής γίνεται δεκτή, χωρίς επιβάρυνση, το αργότερο 3 ημέρες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου, αλλιώς επιβαρύνεται με 50% επί του ποσού.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 36 23 506, ώρες 09:30-17:30 ή στο e-mail: seminars@cecl.gr.