2 Μαΐου 2018: Επιμορφωτικό εργαστήριο για δικαστές και δικηγόρους επί της εφαρμογής του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στη δικαστική πρακτική σε υποθέσεις ασύλου

To Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου (www.cecl.gr), διοργανώνει μονοήμερο εργαστήριο, με στόχο την εμβάθυνση της γνώσης και την ενίσχυση της ικανότητας χειρισμού υποθέσεων ασύλου με εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το εργαστήριο θα εστιάσει: α) στην εφαρμογή του Χάρτη από το Δικαστή σε υποθέσεις σχετικές με το άσυλο και β) στην πρακτική εφαρμογή του Χάρτη στο μέτρο της απόδειξης και στην αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων στις διαδικασίες ασύλου, με ιδιαίτερη αναφορά στο δικαίωμα στο άσυλο, όπως κατοχυρώνεται στο Χάρτη.

Καλούμε δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρους με εμπειρία σε συναφή θέματα να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 23 Απριλίου 2018.

Η καινοτομία των εργαστηρίων είναι η έμφαση στην πρακτική προσέγγιση του θέματος. Τα εργαστήρια θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή σε ομάδες εργασίας, όπου θα συζητηθούν μελέτες περίπτωσης. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επικοινωνήστε με την υπεύθυνη έργου, Άννυ Καμαριώτη, στα τηλέφωνα 210 3623506 και 210 3623634 ή στο centre@cecl.gr

Τόπος: Κέντρο Αθήνας (ο ακριβής τόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί προσεχώς)
Χρόνος: Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, ώρα 16:00 – 20:00
Γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά
Δηλώσεις συμμετοχής έως: 23 Απριλίου 2018
Κόστος: Χωρίς κόστος

Αίτηση συμμετοχής: Παρακαλώ συμπληρώστε και αποστείλετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο centre@cecl.gr