LighT – Δωρεάν διακρατικά εκπαιδευτικά εργαστήρια: Κράτος Δικαίου – πρόσβαση στη δικαιοσύνη, διαφάνεια και διαφθορά, ελευθερία του τύπου και συμμετοχή των πολιτών

LighT – Δωρεάν διακρατικά εκπαιδευτικά εργαστήρια: Κράτος Δικαίου – πρόσβαση στη δικαιοσύνη, διαφάνεια και διαφθορά, ελευθερία του τύπου και συμμετοχή των πολιτών

Στο πλαίσιο του έργου LighT (Litigating change: training lawyers on the EU rule of law acquis), το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει τρία 2ήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια “Introductory training“, με θέμα το Κράτος Δικαίου – πρόσβαση στη δικαιοσύνη, διαφάνεια και διαφθορά, ελευθερία του Τύπου και συμμετοχή των πολιτών.
Τα σεμινάρια είναι διακρατικά, απευθύνονται σε δικηγόρους και συγχρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα «Δικαιοσύνη-2021» της ΕΕ.

Η γλώσσα θα είναι η Αγγλική με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν τις εξής ημερομηνίες:

  • 9 – 10 Απριλίου 2024 – Υβριδικά (Διά ζώσης συμμετοχή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας/Δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης)
  • 16 – 17 Απριλίου 2024 – Διαδικτυακά
  • 18 – 19 Απριλίου 2024 – Διαδικτυακά

Γιατί να παρακολουθήσετε το σεμινάριο;

  • Για να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας στην κατανόηση και εφαρμογή των αρχών του Κράτους Δικαίου.
  • Για να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας σχετικά με την προάσπιση του Κράτους Δικαίου τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, σε ένα μόνο 2ήμερο, πατώντας εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 22 Μαρτίου 2024.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι απόψεις που εκφράζονται είναι αποκλειστικά του/των συγγραφέα/ων και δεν αντανακλούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις και τις γνώμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες γι’ αυτές.