CHILD front: Πρόσκληση σε διακρατική, διεπιστημονική εκπαίδευση

Διαδικτυακά

29 & 30 Ιανουαρίου 2024

Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος, η Σχολή Δικαστών Κύπρου και το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε διήμερη διακρατική εκπαίδευση, με αντικείμενο τη φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και απευθύνεται σε δικαστές, εισαγγελείς και σπουδαστές/στριες από την Ελλάδα και την Κύπρο.  

Η εκπαίδευση προσεγγίζει τη φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη διεπιστημονικά, εστιάζοντας στο ενωσιακό πλαίσιο και εξετάζοντας οριζόντιες θεματικές, όσο και ειδικά ζητήματα ανά κλάδο της δικαιοσύνης.

Ειδικότερα:

  • Παιδιά θύματα, μάρτυρες, ύποπτοι και κατηγορούμενοι στην ποινική δίκη
  • Οικογενειακό Δίκαιο, επιμέλεια τέκνων
  • Διαδικασίες ασύλου και ανήλικοι μετανάστες

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεματικές παιδοψυχολογίας και φιλικής προς το παιδί επικοινωνίας, καθώς και πρακτικές εφαρμογής του κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων σε υποθέσεις που αφορούν ανηλίκους.

Το σεμινάριο είναι πρακτικό και διαδραστικό, και περιλαμβάνει μελέτες περίπτωσης, εργασία σε ομάδες (breakout rooms) και παιχνίδια ρόλων.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος εδώ, έως 12.01.2024.

  • Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική και τις δύο ημέρες. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
     
  • Το σεμινάριο προσφέρεται χωρίς χρέωση.

  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.