PACE: Εκπαίδευση εκπαιδευτών

Για δικαστικούς επιμελητές και υπευθύνους προστασίας δεδομένων που εργάζονται σε/συνεργάζονται με δικαστικούς επιμελητές.

Το έργο PACE ανακοινώνει πρόσκληση για εκπαιδευτές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών (Train-the-Trainer Programme – ToT) για δικαστικούς επιμελητές και υπευθύνους προστασίας δεδομένων. 

Εκπαίδευση εκπαιδευτών

Στόχος: η ανάπτυξη ενός βιώσιμου προγράμματος κατάρτισης για δικαστικούς επιμελητές σχετικά με το πως εμπλέκονται η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων και η προστασία προσωπικών δεδομένων (εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων).

Η εκπαίδευση θα αφιερωθεί στην εφαρμογή διδακτικής μεθοδολογίας για την εκπαίδευση ενηλίκων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης, τον σχεδιασμό μαθημάτων, την ανάπτυξη προγράμματος σπουδών και την προετοιμασία υλικού μαθημάτων.

Διάρκεια: 3 ημέρες (18 ώρες), διαδικτυακά (live streaming)

Ανά κράτος μέλος της ΕΕ, μπορούν να συμμετάσχουν 2 άτομα.

(Προσωρινές) ημερομηνίες των τριημέρων εκπαίδευσης: 11-13 Ιανουαρίου 2024 (ομάδα 1), 18-20 Ιανουαρίου 2024 (ομάδα 2) και 12-14 Φεβρουαρίου 2024 (ομάδα 3).

Μέγιστο όριο 25 άτομα ανά ομάδα, με σειρά προτεραιότητας.

– Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παρακολουθήσουν το σύνολο της τριήμερης εκπαίδευσης.

– Η πιστοποίηση του έργου PACE παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής εκπαιδεύσεων κατόπιν αιτήματος των δικαστικών επιμελητών ή/και των αντίστοιχων επαγγελματικών οργανώσεων τους.

Απαιτήσεις προς τους υποψηφίους:

– Πολύ καλή κατανόηση του έργου των δικαστικών επιμελητών, συμπεριλαμβανομένης της γνώσης του νομικού πλαισίου και των διαδικασιών.

– Καλή κατανόηση του κανονισμού προστασίας δεδομένων.

– Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

– Ενδιαφέρον για να γίνετε εκπαιδευτής. Προηγούμενη διδακτική εμπειρία αποτελεί πλεονέκτημα.

– Να είστε εν ενεργεία δικαστικός επιμελητής/υπεύθυνος προστασίας δεδομένων.

Περιεχόμενο εκπαίδευσης: Έμφαση θα δοθεί στη διδακτική – πώς σχεδιάζονται και παραδίδονται μαθήματα κατάρτισης για ενήλικες – βασικές πληροφορίες και γνώσεις σχετικά με την προστασία των δεδομένων στις διαδικασίες επιβολής δικαστικών αποφάσεων – πρακτικά παραδείγματα και ασκήσεις.

Οι υποψήφιοι πρέπει:

– Να δεσμεύονται να προσφέρουν, ως εκπαιδευτές, στις δραστηριότητες κατάρτισης που θα αναπτυχθούν από το έργο PACE.

– Να συμφωνήσουν, στο πλαίσιο της πιστοποίησης του έργου PACE, να σχεδιάσουν εκπαιδευτικές ενότητες σχετικά με την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων στο νομικό τους σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων πρακτικών ασκήσεων και παραδειγμάτων.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να μας στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα, κατά προτίμηση σε μορφή Europeaid, καθώς και συνοδευτική επιστολή στην οποία θα αναφέρεται η δέσμευσή σας για την παρακολούθηση του ToT.

Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να αποστείλουν την αίτησή τους στα:

j.uitdehaag@uihj.com ή projects@cecl.gr ή να συμπληρώσουν τη φόρμα εδώ.

  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 8 Δεκεμβρίου 2023
  • Λήξη της διαδικασίας επιλογής: 23 Δεκεμβρίου 2023