LighT – Δωρεάν διακρατικό εκπαιδευτικό εργαστήριο: Κράτος Δικαίου – πρόσβαση στη δικαιοσύνη, διαφάνεια και διαφθορά, ελευθερία του τύπου και συμμετοχή των πολιτών

LighT - Δωρεάν διακρατικό εκπαιδευτικό εργαστήριο: Κράτος Δικαίου - πρόσβαση στη δικαιοσύνη, διαφάνεια και διαφθορά, ελευθερία του τύπου και συμμετοχή των πολιτών

Στο πλαίσιο του έργου LighT (Litigating change: training lawyers on the EU rule of law acquis), το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου συνδιοργανώνει διά ζώσης εκπαιδευτικό εργαστήριο, με θέμα το Κράτος Δικαίου – πρόσβαση στη δικαιοσύνη, διαφάνεια και διαφθορά, ελευθερία του Τύπου και συμμετοχή των πολιτών. Το εκπαιδευτικό εργαστήριο είναι 2ήμερο, διακρατικό, απευθύνεται σε δικηγόρους και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιοσύνη-2021» της ΕΕ.

Η γλώσσα του εργαστηρίου είναι η Αγγλική με ταυτόχρονη διερμηνεία και θα λάβει χώρα στις  13-14 Μαρτίου 2024 (Ρουμανία).

Καλύπτονται εισιτήρια, διαμονή και βασικά έξοδα διαβίωσης.

Πού απευθύνεται

Σε δικηγόρους  με εμπειρία σε στρατηγικές δικαστικές διαδικασίες για την προώθηση του κράτους δικαίου (strategic litigation) και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν (α) πρόσβαση στη δικαιοσύνη, (β) διαφάνεια και διαφθορά, (γ) ελευθερία του Τύπου και (δ) συμμετοχή των πολιτών.

Γιατί να παρακολουθήσετε το σεμινάριο;

  • Για να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας σε σύνθετα πρακτικά ζητήματα σε σχέση με το κράτος δικαίου.
  • Για να ενισχύσετε τις γνώσεις σας στη στρατηγική δικαστική διαμάχη, εξερευνώντας καινοτόμες νομικές προσεγγίσεις για την ενίσχυση του κράτους δικαίου.
  • Για να γίνετε καταλύτης της αλλαγής και θεματοφύλακας του κράτους δικαίου.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 5 Δεκεμβρίου 2023

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι απόψεις που εκφράζονται είναι αποκλειστικά του/των συγγραφέα/ων και δεν αντανακλούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις και τις γνώμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες γι’ αυτές.