Υπό την αιγίδα του ΚΕΣΔ – Ιδρύματος Τσάτσου, το 4ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές Επιχειρήσεις (Diversity in Business Conference)

Υπό την αιγίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, διοργανώνεται αύριο, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2022, το 4ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές Επιχειρήσεις (Diversity in Business Conference), από την Περιφέρεια Αττικής, το Diversity Charter Greece και την BOUSSIAS. Θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι εταιρειών και προσωπικότητες με αποδεδειγμένη δράση στο πεδίο της Διαφορετικότητας και Ένταξης παρουσιάζουν σημαντικές πρωτοβουλίες και πρακτικές, μοιράζονται γνώσεις και θέτουν τις βάσεις της νέας εποχής μέσα από ενδιαφέρουσες συζητήσεις, που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ίσες ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα. Έτσι, το κοινό έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το μέλλον των επιχειρήσεων και να εμπνευστεί από στρατηγικές που έχουν ξεχωρίσει ως οι βέλτιστες στο ελληνικό, αλλά και διεθνές, περιβάλλον.

Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές Επιχειρήσεις, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις ελληνικές Επιχειρήσεις, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, περισσότερες από 250 εταιρείες και φορείς, με περισσότερους από 80,000 εργαζομένους, ανάμεσά τους και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενσωματώνοντας στην καθημερινή τους λειτουργιά πρακτικές αποδοτικής ένταξης εργαζομένων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.