25-26 Σεπτεμβρίου 2019: επιμορφωτικό εργαστήριο για νέους δικηγόρους

Η διαδικασία επιβολής προσωρινής κράτησης υπό τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Επιμορφωτικό εργαστήριο για νέους δικηγόρους
Αθήνα, 25-26 Σεπτεμβρίου 2019

To Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διήμερο επιμορφωτικό εργαστήριο με θέμα τη διαδικασία επιβολής προσωρινής κράτησης, όπως ρυθμίζεται στον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το εργαστήριο στοχεύει στην μετάδοση πρακτικών γνώσεων στους δικηγόρους σχετικά με: α) τους νέους κανόνες της ποινικής προδικασίας και ειδικότερα της διαδικασίας επιβολής προσωρινής κράτησης, β) την εφαρμογή του ευρωπαϊκού πλαισίου για τα διαδικαστικά δικαιώματα των υπόπτων και των κατηγορουμένων, ιδίως σχετικά με την πρόσβαση σε δικηγόρο και γ) την αποτελεσματική εκπροσώπηση των εντολέων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της προδικασίας, από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τη λήξη της προσωρινής κράτησης.

Το εργαστήριο θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα και προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή όσων λάβουν μέρος. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες για την επίλυση μελετών περίπτωσης και προσομοίωσης υποθέσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε να αποστείλετε email με τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση projects@cecl.gr μέχρι την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας έως την συμπλήρωση πενήντα (50) θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Ζωή Κασάπη στο 210 3623089 (εσωτ. 116) ή στο projects@cecl.gr.


Τόπος: Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ακαδημίας 60, Αθήνα

Χρόνος: Τετάρτη 25 & Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, ώρες 16:00 – 20:00

Γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά

Δηλώσεις συμμετοχής έως: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Κόστος: Χωρίς κόστος