CHILDfront: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών αναγκών (αναλυτική έκθεση)

Το έργο CHILDfront στοχεύει στην προώθηση της αποτελεσματικής και συνεκτικής εφαρμογής της ευρωπαϊκής πολιτικής και της νομοθεσίας που αφορά τη φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη. Εστιάζει στην Ελλάδα και την Κύπρο, τα δύο Κράτη Μέλη με τη χαμηλότερη βαθμολογία στην ΕΕ (2020 Justice Scoreboard) σε ό,τι αφορά τη φιλική προς το παιδί δικαιοσύνη, με τη συμμετοχή εταίρων από τη Βουλγαρία και την Ιταλία. Για την επιτυχή επίτευξη των στόχων, το CHILDFront περιλαμβάνει πολυμερείς ανταλλαγές καλών πρακτικών και διεπιστημονική διασυνοριακή εκπαίδευση 8 εκπαιδευτών και 235 δικαστών και δημόσιων κατήγορων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και για την καλύτερη αναγνώριση των εκπαιδευτικών αναγκών της ομάδας στόχου στην Ελλάδα και στην Κύπρο, διαμορφώθηκε ένα ερευνητικό σχέδιο, το οποίο περιλάμβανε συνδυασμό ερευνητικών μεθόδων (έρευνα δευτερογενών στοιχείων, συνεντεύξεις, ομάδες εστίασης και ερωτηματολόγια). Το συγκεκριμένο ερευνητικό πλάνο συνέλλεξε στοιχεία, παρέχοντας γνώση από διαφορετικές οπτικές αναφορικά με τον τύπο, τη συχνότητα και την εστίαση των δικαστικών εκπαιδεύσεων σε θέματα φιλικής προς τα παιδιά δικαιοσύνης∙ τα θεσμικά, νομοθετικά και πρακτικά εμπόδια  για φιλικά προς τα παιδιά αποτελέσματα και τις συγκεκριμένες προκλήσεις και τομείς που χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη, όπως απορρέουν από την αξιολόγηση της ομάδας στόχου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δεδομένα που συλλέχθηκαν, την ανάλυση και τα συμπεράσματα μπορείτε να βρείτε στην αναλυτική έκθεση Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών Αναγκών η οποία είναι διαθέσιμη προς κάθε ενδιαφερόμενη/ο εδώ.