Πρόσκληση σε ομάδα εστιασμένης συζήτησης στο πλαίσιο έρευνας για την καταπολέμηση της διαδικτυακής βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου λαμβάνει την τιμή να σας προσκαλέσει σε ομάδα εστιασμένης συζήτησης που διοργανώνει στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου με τίτλο «Tackling gender based cyberviolence among adolescent girls and young women-TRACeD – Project: 101049706 — TRACeD — CERV-2021-DAPHNE».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στόχος του είναι η καταπολέμηση της διαδικτυακής βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις σε επαγγελματίες, δασκάλους, γονείς καθώς και δράσεις ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης μεταξύ παιδιών, κοριτσιών και φοιτητών.

Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγουμε ομάδες εστιασμένης συζήτησης (focus group) προκειμένου να αναλυθεί και εξεταστεί το φαινόμενο τις διαδικτυακής βίας σε παιδιά με έμφαση σε κορίτσια ηλικίας 7-18 ετών και νεαρών κοριτσιών ηλικίας 18-24 ετών και να γίνει μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων πάνω σε αυτό το ζήτημα. Προσκαλούμε, επομένως, εκπαιδευτές, καθηγητές και δασκάλους είτε δημόσιας εκπαίδευσης είτε ιδιωτικής εκπαίδευσης να δηλώσουν συμμετοχή σε μία από τις εστιασμένες συζητήσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις:

23/05/2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16.30 (δια ζώσης)
25/5/2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.30 (δια ζώσης)
2/6/2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.30 (διαδικτυακά)

Οι δια ζώσης εστιασμένες συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία μας στην οδό Ακαδημίας 43, Αθήνα, στον 3ο όροφο. Το διαδικτυακό focus group θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας έως τη συμπλήρωση 8 θέσεων σε κάθε συζήτηση.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλώ πολύ στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση projects@cecl.gr με την ένδειξη “Συμμετοχή σε εστιασμένη συζήτηση στο πλαίσιο του έργου TRACeD” το ονοματεπώνυμό σας, την ειδικότητα σας και την ημερομηνία της εστιασμένης συζήτησης, στην οποία θα πάρετε μέρος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη διοργάνωσης, κα Λίλα Ρουσσέα, στο τηλέφωνο 210 3623029-111 ή στο projects@cecl.gr