Διεθνές Συνέδριο Tsatsos Foundation Forum 2022 – «Σύνταγμα-Οικονομία-Ευρώπη»

Διεθνές Συνέδριο Tsatsos Foundation Forum 2022

με θέμα «Σύνταγμα – Οικονομία – Ευρώπη»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σας προσκαλεί στο Διεθνές Συνέδριο Tsatsos Foundation Forum 2022 με θέμα «Σύνταγμα – Οικονομία – Ευρώπη» υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, στις 5 Μαΐου στον Φάρο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στις 6 Μαΐου διαδικτυακά.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού, νομικού και επιχειρηματικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν για τη σχέση θεσμών και οικονομικής ανάπτυξης, τη δημοσιονομική διοίκηση και την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, τις στρεβλώσεις που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα και τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου αποτελεί έναν διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό θεσμό. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος στην Ελλάδα, Ξενοφών Κοντιάδης καθώς και ο Πρόεδρος του αδερφού γερμανικού Ιδρύματος, Andreas Haratsch, θα υποδεχθούν εξέχοντες ομιλητές, όπως τον Κωνσταντίνο Τασούλα, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και πολλούς ξένους ομιλητές.

Μία ενότητα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου, 12 χρόνια από τον θάνατό του και 27 χρόνια από την ίδρυσή του Ιδρύματος, με σύντομες παρεμβάσεις ομοτέχνων του. Ένα τραπέζι είναι αφιερωμένο στις προκλήσεις που θέτει ο πόλεμος στην Ουκρανία για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Άμυνας. Συμμετέχουν οι Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών, Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτριος Καιρίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Βουλευτής Ν.Δ., Δημήτριος Κούρκουλας, τέως Υφυπουργός Εξωτερικών, Αργύρης Πασσάς, Καθηγητής Κρατικής Διοίκησης και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και συντονίζει ο Αθανάσιος Έλλις, δημοσιογράφος. Επιπλέον, στη συνεδρία με τίτλο «Θεσμοί και ανάπτυξη μετά την πανδημία» συμμετέχουν οι Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής Ι.Ο.Β.Ε. & Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μιχάλης Πικραμένος, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας & Καθηγητής Νομικής Α.Π.Θ. Τη συνεδρία θα συντονίσει ο Ιωάννης Σαρμάς, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τους ομιλητές απο τον πολιτικό και νομικό κόσμο πλαισιώνουν θεσμικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων και η Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου πρώην Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS του γυναικείου παραρτήματος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητήριου.

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και παρακολούθηση του διαδικτυακού μέρους του συνεδρίου μεταβείτε στην ηλ. διεύθυνση: https://projector-web.gr/Mindview/gr/tsatsos-foundation-forum-2022

Για την παρακολούθηση απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες: Ελένη Γερμανοπούλου

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2106231305, εσωτ. 102

Email επικοινωνίας: eleni@mind-view.gr