Ο κορυφαίος συνταγματολόγος Mark Tushnet (Harvard) σε ανοιχτές εκδηλώσεις στην Αθήνα

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και οι Εκδόσεις Παπαζήση σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Mark Tushnet, με θέμα: “Ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων. Η συγκριτική άποψη”, την Τρίτη 27 Μαΐου 2014 και ώρα 12.00, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο).

Την Αθήνα επισκέπτεται ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard Mark Tushnet, ένας από τους σημαντικότερους συνταγματολόγους της εποχής μας. Ο M. Tushnet έχει υποστηρίξει ρηξικέλευθες απόψεις. Η σκέψη του εντάσσεται στο ρεύμα των κριτικών νομικών σπουδών (critical legal studies) και στην υποστήριξη του Αριστερού ρεύματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη 27 Μαΐου 2014 και ώρα 12:00, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου –Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και οι Εκδόσεις Παπαζήση διοργανώνουν ανοικτή ημερίδα στην οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Tushnet: «Ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων. Η συγκριτική άποψη» που κυκλοφορεί στη σειρά Σύγχρονοι Στοχαστές για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο) και εκτός από τον ίδιο θα μιλήσουν οι Καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος, Βασίλης Βουτσάκης, Γιάννης Δρόσος και Ξενοφών Κοντιάδης.

Την ίδια ημέρα, στις 7 μμ. στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί αναγόρευση του Mark Tushnet σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Και οι δυο εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό.