Τελικά μαθαίνεται η δημοκρατία; / Θεματικός Διάλογος (Live Webcast)

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σε συγχρηματοδότηση με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ολοκληρώνει το πρόγραμμα «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» με έναν θεματικό διάλογο επικεντρωμένο στη Δημοκρατία και την Πολιτειακή Εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (live webcast) τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, 16.00-17.30.

Στόχος του θεματικού διαλόγου είναι η ανάδειξη της σημασίας της εκπαίδευσης για τη διαμόρφωση του ενεργού πολίτη θέτοντας το ερώτημα «τελικά μαθαίνεται η δημοκρατία;».  Στην τελευταία αυτή συνάντηση του προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα», που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός πρώτου δημιουργικού κύκλου βιωματικής μάθησης, οι νέοι πολίτες, ηλικίας 20-30 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με εξειδικευμένους επιστήμονες διαστάσεις και εμπειρίες της πολιτειακής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της δημοκρατίας.  

Την εκπαιδευτική δράση θα πλαισιώσουν οι παρακάτω εισηγητές:

  • κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, Καθηγητής Νομικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
  • κα Μαρία Γαβουνέλη, Καθηγήτρια Νομικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
  • κ. Νίκος Παπαδάκης, Καθηγητής και Διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης Πανεπιστημίου Κρήτης. 
  • κα Ασπασία Παπαλόη, Διδάκτωρ Επικοινωνίας και ΜΜΕ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
  • κα Αλκμήνη Φωτιάδου, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Δικηγόρος.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και Πρόεδρος του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου κ. Ξενοφών Κοντιάδης.

Η συμμετοχή στον θεματικό διάλογο είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Για το πρόγραμμα του θεματικού διαλόγου πατήστε εδώ.