14 Οκτωβρίου 2020: Δίκαιο Blockchain και Οικονομίας Διαμοιρασμού

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Δίκαιο Blockchain και Οικονομίας Διαμοιρασμού», στις 14/10/2020, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους, δικαστές, στελέχη της  Δημόσιας Διοίκησης και επιχειρηματίες.

ΣΚΟΠΟΣ  

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εξοικείωση και η επιμόρφωση σε επίκαιρα θέματα του Δικαίου του Blockchain και του Δικαίου της Οικονομίας Διαμοιρασμού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ  

  1. Δίκαιο Διαδικτύου με έμφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook) 
  2. Δίκαιο Blockchain με έμφαση στα κρυπτονομίσματα (π.χ. Bitcoin)
  3. Νομικό καθεστώς των δωρεάν περιηγήσεων (free tours): η αντιστροφή του ρόλου του ξεναγού (π.χ. GuruWalk) 
  4. Νομικό καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων (π.χ. Airbnb)   
  5.   Νομικό καθεστώς της οικονομίας διαμοιρασμού στη μεταφορά επιβατών (πχ. Uber)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Αντώνιος Μανιάτης

Ο Αντώνιος Μανιάτης είναι Δικηγόρος, Δ.Ν.,  Διδάσκων της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με διδακτική εμπειρία στο Δίκαιο του Blockchain και στο Δίκαιο της Οικονομίας Διαμοιρασμού σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει επίσης εκτεταμένο ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις στα αγγλικά και στα ισπανικά.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.