RADIAL (Recycled Art for Disadvantaged Adult Learners)

Το έργο RADIAL (Recycled Art for Disadvantaged Adult Learners) υλοποιείται από επτά εταίρους: τον Σύνδεσμο GUARANI (Ισπανία), το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Κύπρος), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών (Βουλγαρία), το Διεθνές Ινστιτούτο για την Αποκατάσταση Δικαιοσύνης για Όλους (Ηνωμένο Βασίλειο), το BIDA e.V. Kultur und Bildung (Γερμανία), το Ίδρυμα S. Carlo Onlus (Ιταλία) και το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου-Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (Ελλάδα). Στόχος του έργου είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ατόμων από μειονεκτούντες ομάδες που διαμένουν στην Ευρώπη μέσω της ανάπτυξης σχετικών εργαλείων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθεί ένα Εγχειρίδιο για τον Εκπαιδευτή με θέμα «Εργαστήρια Ανακυκλωμένης Τέχνης», το οποίο θα δοκιμαστεί πιλοτικά από εκπαιδευτές ενηλίκων και θα επικεντρώνεται στα θέματα της ανακύκλωσης, επισκευής, επαναχρησιμοποίησης και συνύπαρξης. Το εγχειρίδιο θα προσφέρει τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές γνώσεις και πρακτικές συμβουλές στους εκπαιδευτές που υλοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις σε μειονεκτούντες μαθητές με σκοπό να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε θέματα περιβαλλοντικών αρχών. Κατά τη δεύτερη φάση του έργου, θα αναπτυχθεί διαδικτυακό μάθημα με θέμα την επιχειρηματικότητα. Το μάθημα θα μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα από μειονεκτούντες ομάδες που επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματίες και να αποκτήσουν βασικές νομικές γνώσεις, επιχειρηματικές δεξιότητες αλλά και να εξοικειωθούν με βασικές οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές για την επίτευξη του στόχου αυτού. Κάθε εταίρος του έργου θα πραγματοποιήσει δυο δοκιμαστικά και διαδραστικά εργαστήρια στη χώρα του προκειμένου να ενισχύσει τις επιχειρηματικές δεξιότητες ενήλικων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες (όπως κοινωνικο-οικονομικές δυσκολίες, ανεπαρκή εκπαίδευση, ανεργία, περιθωριοποίηση).

Το Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο «Εργαστήρια Ανακυκλωμένης Τέχνης» και το διαδικτυακό μάθημα Επιχειρηματικότητας θα πιστοποιηθούν με μόρια CPD (Continuing Professional Development). Όλο το υλικό που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου, θα μεταφραστεί στα Αγγλικά, Ελληνικά, Βουλγάρικα, Ιταλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Το έργο RADIAL χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και έχει διάρκεια δυο ετών. Η υλοποίησή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του έργου https://eu-radial.com/el/

Δείτε εδώ το ενημερωτικό φυλλάδιο του έργου.