4ος Θεματικός Διάλογος (Web Casting): Συνταγματικά ζητήματα στην εποχή της πανδημίας

Οι περιορισμοί που έθεσε στην καθημερινότητά μας η πρωτόγνωρη πανδημία του κορωνοϊού δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων.

Γι’ αυτό και το πρόγραμμα πολιτειακής εκπαίδευσης «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» συνεχίζει τις δράσεις του με τη διενέργεια διαδικτυακού θεματικού διαλόγου και σεμιναρίου (workshop) με στόχο την ανάλυση θέσεων και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε επίκαιρα θεσμικά και συνταγματικά ζητήματα που σχετίζονται με την έξαρση του COVID-19.

Ο 4ος Θεματικός Διάλογος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 (16.00-19.00) μέσα από τη χρήση της πλατφόρμας zoom. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες με στόχο την ανάπτυξη διαδραστικής επικοινωνίας.

Ειδικοί επιστήμονες θα μιλήσουν για καίρια ζητήματα που έχουν εγείρει στη δημόσια σφαίρα οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας:

  • Περιορισμοί θεμελιωδών δικαιωμάτων
  • Η προστασία των προσωπικών δεδομένων
  • Η χρήση των νέων τεχνολογιών και το αγαθό της ιδιωτικής ζωής
  • Η αρχή της αναλογικότητας
  • Το δίκαιο της ανάγκης
  • Βιοηθικοί προβληματισμοί

Η συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση είναι δωρεάν και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 22-30 ετών από διάφορα γνωστικά πεδία που έχουν καλλιεργήσει σε διαφορετικό βαθμό σχέσεις με τους πολιτειακούς θεσμούς (δείτε εδώ). Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή στη δράση θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στον Διαδικτυακό Θεματικό Διάλογο έως τις 26 Απριλίου 2020 εδώ