Η καλωδιακή τηλεόραση. Νομική οριοθέτηση και συνταγματική προσέγγιση, Γιάννα Π. Κική (e-book)

Επίμετρο: Έλσα Δεληγιάννη

Σελ.: 406

Έτος πρώτης κυκλοφορίας: 1993
Επανέκδοση σε
e-book ελεύθερης πρόσβασης: 2023

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και το e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ επανεκδίδουν σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάννας Π. Κική, «Η καλωδιακή τηλεόραση – νομική οριοθέτηση και συνταγματική προσέγγιση».

Διανύοντας ήδη την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, η τεχνολογία αναπτύσσεται πλέον με ιλιγγιώδη ρυθμό, αλλάζοντας δραματικά τους τρόπους με τους οποίους πραγματοποιείται η μαζική επικοινωνία. Έχουμε πλέον νέα δεδομένα από αυτά της δεκαετίας του 1980, εποχή της ραδιοτηλεοπτικής έκρηξης και της «Τηλεόρασης χωρίς Σύνορα», που σηματοδότησε την εκκίνηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της μαζικής επικοινωνίας, με τη δορυφορική και καλωδιακή διασυνοριακή τηλεόραση στην πρώτη γραμμή, να εισβάλλουν στην καθημερινότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Η εξέλιξη συνεχίζεται, στο πλαίσιο όμως αυτό, και υπό τα νέα δεδομένα, το πόνημα της Γιάννας Κική για την Καλωδιακή Τηλεόραση παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, κατέχοντας μια ξεχωριστή θέση ως σύγγραμμα αναφοράς στη βιβλιογραφία του Δικαίου της Επικοινωνίας και των ΜΜΕ. Πρόκειται για ένα ερευνητικό έργο που πέρα από τη συνταγματική προσέγγιση της καλωδιακής τηλεόρασης, αναλύει ενδελεχώς και με μεγάλη μαεστρία το πολύπλοκο θεσμικό πλαίσιο της μαζικής επικοινωνίας στην Ελλάδα, συνολικά. Και με την έννοια αυτή, αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για κάθε ερευνητή που θα ήθελε να εντρυφήσει στα νομικά ζητήματα της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης.

Βρείτε το εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του
e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (FacebookInstagramYoutube, Twitter).