Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου επιβεβαιώνοντας τις αξίες που υπηρετεί και παραμένοντας πιστό στις ιδρυτικές αρχές του, υπέγραψε στις 5 Ιουλίου 2022 τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ως χώρος εργασίας που εγγυάται τον σεβασμό κάθε ξεχωριστής ταυτότητας και κάθε πιθανής συνύπαρξης πολλαπλών ταυτοτήτων. Το ΚΕΣΔ – Ίδρυμα Τσάτσου σέβεται και προωθεί την αρχή της μη διάκρισης και των ίσων ευκαιριών και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019, με τη χώρα μας να γίνεται το 23ο κράτος που υπογράφει. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Η δήλωση του Προέδρου του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, Ξενοφώντα Κοντιάδη:

«Σχεδόν τρεις δεκαετίες, το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου αταλάντευτα υπερασπίζεται και προάγει τα θεμελιώδη δικαιώματα, καθώς και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε πολίτη. Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, σήμερα, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη μακρά αυτή διαδρομή και έρχεται να πιστοποιήσει τη δέσμευσή μας για ισότιμη αντιμετώπιση και ισότητα ευκαιριών στον εργασιακό χώρο».

Η δήλωση του Προέδρου του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή του Diversity Charter Greece, Σταύρου Μηλιώνη:

«Το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (ΚΕΣΔ), ένα από τα πιο δραστήρια ευρωπαϊκά ερευνητικά ιδρύματα, υπέγραψε επισήμως τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Το Ίδρυμα και οι άνθρωποι του ήταν ανέκαθεν δίπλα στη Χάρτα και τις δράσεις της, συμμετέχοντας ενεργά και θέτοντας υπό την αιγίδα τους τα ετήσια συνέδρια για τη Διαφορετικότητα και Ένταξη στις ελληνικές επιχειρήσεις. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με συνέπεια και προσήλωση στην υπεράσπιση των αρχών της διαφορετικότητας και ισότιμης αντιμετώπισης όλων των εργαζομένων αλλά και πολιτών στην ελληνική κοινωνία».