Επίσημη κυκλοφορία νέου ιστότοπου: epoliteia.gr

Το Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου παρουσιάζει τον ιστότοπο epoliteia.gr, ο οποίος εφεξής θα στεγάζει το ομώνυμο τριμηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό (e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ) ελεύθερης πρόσβασης, αλλά και e-books ελεύθερης πρόσβασης.

Στην κατηγορία των e-books δημοσιεύονται αφενός νέες μελέτες, μεταφράσεις και συλλογικοί τόμοι στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (Μονογραφίες) και αφετέρου διαχρονικά έργα στο πεδίο του Δημοσίου Δικαίου, εμπλουτισμένα από πρωτότυπο πρόλογο ή επίμετρο (Σύγχρονοι Κλασικοί). Μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσά τους έχουν έργα του Θεμιστοκλή και του Δημήτρη Τσάτσου. 

Η αρχή γίνεται με δύο σημαντικές εκδόσεις, μία σε κάθε σειρά:  

  • τη Μονογραφία της επίκουρης καθηγήτριας Παντείου Πανεπιστημίου, Φερενίκης Παναγοπούλου – Κουτνατζή, με τίτλο Περί της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε περίοδο πανδημίας: Μια ηθικο-συνταγματική θεώρηση (ISBN: 978-618-80021-2-8 ), η οποία αποτελεί μία νηφάλια και εμπεριστατωμένη διεπιστημονική προσέγγιση των προβλημάτων που θέτει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού υπό συνθήκες πανδημίας, τόσο από τη σκοπιά της συνταγματικής επιστήμης όσο και υπό το πρίσμα της βιοηθικής.
  • Την εμβληματική «Πολιτεία» (ISBN: 978-618-80021-1-1), το τελευταίο βιβλίο που έγραψε ο Δημήτρης Θ. Τσάτσος, αυτό που θεωρούσε ως το magnum opus του. Η νέα αυτή ηλεκτρονική έκδοση της Πολιτείας περιλαμβάνει εκτενές επίμετρο του ομότιμου καθηγητή Κωνσταντίνου Τσουκαλά.

Στο ηλεκτρονικό περιοδικό e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, το πρώτο τεύχος του οποίου θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2022, δημοσιεύονται μελέτες, νομολογία, σχόλια επικαιρότητας, βιβλιοκρισίες και νέα του κλάδου στο πεδίο του Δημοσίου Δικαίου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Κάθε κείμενο συνοδεύεται από περίληψη στα ελληνικά και στα αγγλικά. Στο τελευταίο τεύχος κάθε έτους περιλαμβάνονται ευρετήρια λημμάτων, συγγραφέων και δικαστικών αποφάσεων.

Από σήμερα, είναι διαθέσιμες οι πρώτες προδημοσιεύσεις από το τεύχος που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2022.

Η ύλη του περιοδικού δημοσιεύεται μετά από ανώνυμη αξιολόγηση (peer review), που αναλαμβάνουν κατά κύριο λόγο μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από εξήντα καθηγητές Δημοσίου Δικαίου, ανώτατους δικαστές και Προέδρους Ανεξάρτητων Αρχών.

Απευθύνουμε θερμή πρόσκληση στον νομικό κόσμο καθώς και σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, με αρθρογραφία και άλλες επιστημονικές συμβολές, οι οποίες θα πρέπει να αποσταλούν έως τις 30/11/2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@epoliteia.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ

Το εγχείρημα φιλοδοξεί να εισφέρει ορισμένα νέα στοιχεία στον ακαδημαϊκό διάλογο που διεξάγεται στον κλάδο του Δημοσίου Δικαίου, όπως ιδίως η ελεύθερη πρόσβαση στην ύλη του περιοδικού, η ηλεκτρονική κυκλοφορία με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές και η ανώνυμη αξιολόγηση των κειμένων από κριτές.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Facebook, Instagram, Youtube, Twitter).

Πληροφορίες: Σοφία Τσουρινάκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103623506, εσωτ. 104
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info@epoliteia.gr