ΕΣΔΑ: Κατ’ άρθρο ερμηνεία

Επιστημονική Διεύθυνση: Ι. Σαρμάς, Ξ. Κοντιάδης, Χ. Ανθόπουλος

ISBN: 978-960-648-340-0
Σελίδες: ΧΧΙΙ + 1221
Τιμή: € 125,00

Το παρόν έργο αποτελεί μια ολοκληρωμένη κατ’ άρθρο ερμηνεία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Το Δίκαιο της ΕΣΔΑ είναι κατ’ εξοχήν ένα νομολογιακό δίκαιο. Για τον λόγο αυτόν στο επίκεντρο των σχολιασμών των κατ’ ιδίαν άρθρων της Σύμβασης βρίσκονται οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ, το οποίο στην ουσία αποτελεί τον «αυθεντικό ερμηνευτή» της Σύμβασης.

Το έργο χωρίζεται σε τρία μέρη. Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η ερμηνεία των άρθρων 1 έως και 18 της Σύμβασης που κατοχυρώνουν τα «κλασικά» δικαιώματα της Σύμβασης ή περιέχουν οριζόντιες ρυθμίσεις που αναφέρονται σε αυτά. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται η ερμηνεία των άρθρων 19 έως και 59 της Σύμβασης που περιέχουν ρυθμίσεις για την οργάνωση και τη δικονομία του ΕΔΔΑ και διάφορες άλλες ρυθμίσεις. Στο τρίτο μέρος παρουσιάζεται η ερμηνεία των Πρωτοκόλλων της ΕΣΔΑ που κατοχυρώνουν νέα θεμελιώδη δικαιώματα, πέραν εκείνων που θεσπίζονται στα άρθρα 1 έως 18.

Με το παραπάνω περιεχόμενο, η «ΕΣΔΑ – Κατ’ άρθρο ερμηνεία» αποτελεί μια έκδοση σταθμό, απαραίτητη για κάθε νομικό και κάθε πολίτη με εύστοχους και τεκμηριωμένους σχολιασμούς που καλύπτουν το σύνολο των ουσιαστικών και δικονομικών διατάξεων αλλά και των Πρωτοκόλλων της ΕΣΔΑ σε ένα έργο που ξεχωρίζει για την πληρότητα και την άρτια επιμελημένη συστηματική του διάρθρωση.

Συνεργάτες του τόμου: Ανθόπουλος Χαράλαμπος, Βαθιώτης Κωνσταντίνος, Βασιλειάδης Δημήτριος, Γαλανού Μαρία, Γώγος Κωνσταντίνος, Ζολώτας Τριαντάφυλλος, Ιωαννίδης Μιχάλης, Καραβοκύρης Γιώργος, Καψάλη Βασιλική, Κοντιάδης Ξενοφών, Κτιστάκη Σταυρούλα, Κτιστάκις Γιάννης, Λιόντου Μαρίτα, Νταλαχάνης Ιωάννης, Παναγοπούλου-Κουτνατζή Φερενίκη, Πετρόπουλος Βασίλης, Πούλου Αναστασία, Πρεβεδούρου Ευγενία, Σαπουντζή Κυριακή, Σαρηγιαννίδης Μιλτιάδης, Σαρμάς Ιωάννης, Στρατηλάτης Κώστας, Ταμαμίδης Αναστάσιος, Τασόπουλος Γιάννης, Τσαραπατσάνης Δημήτριος, Τσόλιας Γρηγόριος, Φράγκου Ρωξάνη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.