Menu

21 Δεκεμβρίου 2022: Το Αθλητικό Δίκαιο – Θεωρία και Πράξη

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on print

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το Αθλητικό Δίκαιο: Θεωρία και Πράξη», στις 21/12/2022, ημέρα Τετάρτη , και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε αθλητικούς φορείς (αθλητικά σωματεία, τμήματα αμειβομένων αθλητών, αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, αθλητικές ενώσεις και αθλητικές ομοσπονδίες), σε μέλη της διοίκησής τους και εν γένει διοικητικούς παράγοντες, σε αθλητές, σε προπονητές καθώς επίσης και σε μέλη αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων (ΑΣΕΑΔ, ΜΠΔΟ, ΕΕΟΔ, ΕΦΙΠΗΔ).

 Επίσης απευθύνεται σε Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές σχετικές με τον αθλητισμό (ΕΕΑ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΕΑΒ, ΕΟΚΑΝ), στο υπαλληλικό προσωπικό του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε δικηγόρους και θεωρητικούς ερευνητές του Αθλητικού Δικαίου.

Τέλος απευθύνεται σε δημοσιογράφους, πολιτικούς, φοιτητές νομικής , διοίκησης επιχειρήσεων και δημοσιογραφίας.

ΣΚΟΠΟΣ

Ανάλυση του νόμου ν. 2725/1999 με τις αλληλοδιαδοχικές τροποποιήσεις του ως σήμερα για τον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Κατά το σεμινάριο θα παρουσιαστεί επίκαιρη νομολογία που αφορά αποφάσεις ανεξάρτητων αρχών, αθλητικών και πολιτικών δικαστηρίων, καθώς και αποφάσεις – τομές στον χώρο του αθλητικού δικαίου που έχουν εκδοθεί διαχρονικά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

•   Εισαγωγή στον επαγγελματικό αθλητισμό

•   Οι ανεξάρτητες διοικητικές αρχές στον αθλητικό

•   Οι οικονομικές επιτροπές των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αθλημάτων

•   Το ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Σπύρος Χριστοφορίδης

Ο Σπύρος Χριστοφορίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη.

Ασκεί δικηγορία από το 1999. Είναι επικεφαλής της ομάδας των συνεργατών του γραφείου του και σήμερα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και στο ΣτΕ.

Ο Σπύρος Χριστοφορίδης πήρε πτυχίο νομικής από τη Νομική και Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και τις Εγκληματολογικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1998.

Είναι συγγραφέας του μοναδικού στην Ελλάδα νομικού βιβλίου που ασχολείται με την υπαίθρια διαφήμιση (ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, 2006 και Συμπλήρωμα αυτού, 2012), καθώς και των βιβλίων «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2011» και « Δυσμενή Μέτρα κατά Δημοσίων Λειτουργών και Υπαλλήλων – Καταλογισμός – Αργία – Διαθεσιμότητα – Μειώσεις Συντάξεων, 2014».

Αξία συμμετοχής:

Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 100€
Για νομικά πρόσωπα: 120€
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και καταβολής του αντιτίμου: 15/12/2022
Έκπτωση πρόωρης εγγραφής:
Όσες εγγραφές ολοκληρωθούν έως 7/12/22, θα λάβουν 15% έκπτωση επί της αξίας συμμετοχής.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά εκπαιδευτικό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.

Scroll to Top