12 Απριλίου 2022: Δικαίωμα Αποζημίωσης και Ευθύνη υπό τον ΓΚΠΔ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Δικαίωμα Αποζημίωσης και Ευθύνη υπό τον ΓΚΠΔ», στις 12/04/2022, ημέρα Τρίτη, και ώρες 17:30-20:30.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νομικούς, δικηγόρους που ασχολούνται με το δίκαιο προσωπικών δεδομένων, ασκούμενους δικηγόρους και φοιτητές.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση του νέου ρυθμιστικού πλαισίου του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων ΕΕ2016/679 (ΓΚΠΔ) σχετικά με το δικαίωμα αποζημίωσης που γεννάται από τις παραβιάσεις των διατάξεων του Κανονισμού και την ευθύνη αποζημίωσης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Εισαγωγή: Η αξίωση αποζημίωσης κατά τον ΓΚΠΔ
  • Οι κατ’ ιδίαν προϋποθέσεις του άρθρου 82 ΓΚΠΔ
  • Η ευθύνη υπό τον ΓΚΠΔ
  • Το δικαίωμα πραγματικής δικαστικής προσφυγής του άρθρου 79 ΓΚΠΔ

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Μαγδαληνή Σκόνδρα

H κα. Μαγδαληνή Σκόνδρα είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Διαπιστευμένη “Data Protection Officer [DPO] Executive“. Κατέχει τον διεθνώς αναγνωρισμένο τίτλο Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E), από την IAPP (International Association of Privacy Professionals) και είναι πρόεδρος του υποκαταστήματος της ΙΑΡΡ στην Ελλάδα για τη διετία 2022-2023.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Μεταπτυχιακού τίτλου MSc του Διιδρυματικού Προγράμματος «Δίκαιο και Πληροφορική», του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι επιστημονική συνεργάτης και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Δικαίου Πληροφορικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συμμετέχει ως διδάσκουσα σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων και ως εισηγήτρια σε ημερίδες, ενώ μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα νομικά περιοδικά όπως το ΔΙΤΕ, αλλά και σε ιστότοπους έγκυρου ηλεκτρονικού νομικού τύπου.

Αξία συμμετοχής:

Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 60 €
Για νομικά πρόσωπα: 75 €
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και καταβολής του αντιτίμου: 7/04/2022
Έκπτωση πρόωρης εγγραφής:
Όσες εγγραφές ολοκληρωθούν έως 30/03/22, θα λάβουν 15% έκπτωση επί της αξίας συμμετοχής.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.