30 Μαρτίου 2022: Bitcoin και Συναλλαγές με Κρυπτοχρήμα από τη Σκοπιά του Ποινικού Δικαίου

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Bitcoin και Συναλλαγές με Κρυπτοχρήμα από τη Σκοπιά του Ποινικού Δικαίου», στις 30/03/2022, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε νομικούς εν  γένει, ιδίως δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρους, καθώς και στελέχη Τμημάτων Κανονιστικής Συμμόρφωσης Τραπεζών και επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

ΣΚΟΠΟΣ

Συστηματική ανάλυση των ζητημάτων που θέτουν οι ραγδαία αυξανόμενες συναλλαγές με κρυπτονομίσματα από τη σκοπιά του Ποινικού Δικαίου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Εισαγωγή – Έννοια των κρυπτονομισμάτων
  • Υπαγωγή των κρυπτονομισμάτων στην έννοια της ποινικά προστατευόμενης περιουσίας κατά τις διατάξεις του ΠΚ και της περιουσίας ως υλικού αντικειμένου  της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
  • Κρυπτονομίσματα και αδικήματα κατά των περιουσιακών αγαθών του ΠΚ
  • Ιδίως η «αφαίρεση» και η «ιδιοποίηση» κρυπτονομισμάτων  
  • Ιδίως η εκβίαση με «λύτρα» κρυπτονομίσματα
  • Κρυπτονομίσματα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
  • Κατάσχεση και δήμευση κρυπτονομισμάτων

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ιωάννης Κ. Μοροζίνης

Ο Ιωάννης Κ. Μοροζίνης γεννήθηκε το 1980 στο Μαρούσι Αττικής και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (Ποινικό Δίκαιο) στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μονάχου, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή.

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δ.Σ.Α. Από το 2017 υπηρετεί ως Ειδικός Επιστήμων (Π.Δ. 407/1980) στον Τομέα Ποινικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ποινικού Δικαίου, της Ένωσης Ελλήνων  Ποινικολόγων. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου.

Αξία συμμετοχής:

Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 70 €
Για νομικά πρόσωπα: 95 €
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και καταβολής του αντιτίμου: 23/03/2022
Έκπτωση πρόωρης εγγραφής:
Όσες εγγραφές ολοκληρωθούν έως 16/03/22, θα λάβουν 15% έκπτωση επί της αξίας συμμετοχής.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.