16 Μαρτίου 2022:Εισαγωγή στο Νομικό Πλαίσιο για την Υλοποίηση Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στο Νομικό Πλαίσιο για την Υλοποίηση Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», στις 16/03/2022, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε εταιρείες του τομέα της ενέργειας, σε νομικούς του τομέα της ενέργειας, σε στελέχη ενεργειακών επιχειρήσεων, φορέων του δημοσίου και ανεξάρτητων αρχών, σε στελέχη τραπεζών και επενδυτικών ομίλων που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε μελετητές και εταιρείες παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αιολικών πάρκων, φωτοβολταϊκών σταθμών και άλλων έργων ΑΠΕ.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση του νομικού πλαισίου των ανανεώσιμών πηγών ενέργειας και η εφαρμογή του στην πράξη αλλά και τα νομικά βήματα για την υλοποίηση έργων ΑΠΕ. Στόχος είναι η συνεισφορά του νομικού υπόβαθρου, με πρακτικά βήματα, για την επιτυχημένη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Παρουσίαση νομικού πλαισίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
  • Αδειοδότηση έργων ΑΠΕ
  • Δέσμευση της γης για την υλοποίηση των έργων
  • Διαγωνισμοί
  • Συμβάσεις για την ανάπτυξη, εξαγορά, μεταβίβαση, κατασκευή, παρακολούθηση και συντήρηση έργων ΑΠΕ.
  • Ειδικά θέματα από τη νομολογία
  • Νέες νομοθετικές εξελίξεις

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Νάσος Μιχελής

Δικηγόρος, LL.M. Μονάχου Γερμανίας. Partner στην δικηγορική εταιρεία MStR Law, Μιχελής – Στρογγυλάκη – Reinhardt. Μέλος του ευρωπαϊκού ομίλου Associated European Energy Consultants.

Ο κος Νάσος Μιχελής, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής της Αθήνας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο δίκαιο των συμβάσεων-αστικό δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Μονάχου.

Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε διάφορα συνέδρια και εκδηλώσεις για το δίκαιο των ΑΠΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συγγράψει άρθρα, σχολιάσει δικαστικές αποφάσεις και συμμετάσχει σε συλλογικά έργα αναφορικά με το δίκαιο της ενέργειας.

Με την δικηγορική του εταιρεία MStR Law έχει υποστηρίξει νομικά έργα ΑΠΕ με εγκατεστημένη ισχύ πάνω από 1000 MW στην Ελλάδα. Υπήρξε υπότροφος του κρατιδίου της Βαυαρίας Γερμανίας και της Γαλλικής κυβέρνησης στο Ecole Nationale d’ Administration.      

Αξία συμμετοχής:

Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 95 €
Για νομικά πρόσωπα: 120 €
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και καταβολής του αντιτίμου: 10/03/2022
Έκπτωση πρόωρης εγγραφής:
Όσες εγγραφές ολοκληρωθούν έως 2/03/22, θα λάβουν 15% έκπτωση επί της αξίας συμμετοχής.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.