18 Ιανουαρίου 2022: Το Νέο Οικογενειακό Δίκαιο

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το Νέο Οικογενειακό Δίκαιο», στις 18/01/2022, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νομικούς, δικηγόρους που ασχολούνται με το οικογενειακό δίκαιο, ασκούμενους δικηγόρους και διαμεσολαβητές.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των διατάξεων του ν. 4800/2021 και οι αλλαγές που επέφερε στο οικογενειακό δίκαιο, με έμφαση στα πρακτικά ζητήματα που θα ανακύψουν κατά την εφαρμογή του.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Αντικείμενο του νόμου.
  • Κατοικία Ανηλίκου/ Συναινετικό Διαζύγιο/ Σχέσεις Γονέων και Τέκνων – Οι αλλαγές στα άρθρα 56, 1441, 1511, 1512, 1513, 1514, 1515, 1516, 1518 και 1519 ΑΚ.
  • Δικαίωμα Επικοινωνίας (ΑΚ 1520) – Καθιέρωση τεκμηρίου επικοινωνίας.
  • Συνέπειες κακής άσκησης της γονικής μέριμνας (ΑΚ 1532).
  • Διαμεσολάβηση – Επιμόρφωση Δικαστών – Μεταβατικές Διατάξεις.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Σύλβια Μιχαλακάκου

Η Σύλβια Μιχαλακάκου  είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με ειδίκευση στο οικογενειακό δίκαιο, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών στο Αστικό Δίκαιο.

Έχει συγγράψει μονογραφία με θέμα την κακή άσκηση της γονικής μέριμνας και έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε συλλογικά έργα οικογενειακού δικαίου

Η Σύλβια Μιχαλακάκου  είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με ειδίκευση στο οικογενειακό δίκαιο, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών στο Αστικό Δίκαιο. Έχει συγγράψει μονογραφία με θέμα την κακή άσκηση της γονικής μέριμνας και έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε συλλογικά έργα οικογενειακού δικαίου

Αξία συμμετοχής:

Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 70 €
Για νομικά πρόσωπα: 95 €
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και καταβολής του αντιτίμου: 13/01/2022
Έκπτωση πρόωρης εγγραφής:
Όσες εγγραφές ολοκληρωθούν έως 10/01/21, θα λάβουν 15% έκπτωση επί της αξίας συμμετοχής.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.