11 Ιανουαρίου 2022: Η Τεχνητή Νοημοσύνη υπό το Πρίσμα της Ευρωπαϊκής Πρότασης Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Η Τεχνητή Νοημοσύνη υπό το Πρίσμα της Ευρωπαϊκής Πρότασης Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη”, στις 11/01/2022, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές, ερευνητές στον τομέα της τεχνολογίας, επιχειρηματίες στον χώρο της πληροφορικής, νομικούς, δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους με ενδιαφέρον για την οικεία θεματική.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να διασαφηνίσει το προτεινόμενο νομοθετικό πλαίσιο ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης στην Ε.Ε. και να θέσει καίρια ερωτήματα αναφορικά με ζητήματα προκατάληψης και επεξηγησιμότητας των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  1. Ιστορική Αναδρομή: Από τον Alan Turing έως την Λευκή Βίβλο για την τεχνητή νοημοσύνη
  2. Επισκόπηση της πρότασης Κανονισμού για την τεχνητή νοημοσύνη στην Ε.Ε.: ορισμός της τεχνητής νοημοσύνης, η προσέγγιση βάσει κινδύνου, το πεδίο εφαρμογής και οι απαγορευμένες πρακτικές
  3. Η νομική αντιμετώπιση των συστημάτων υψηλού και χαμηλού κινδύνου
  4. Προκατάληψη στην τεχνητή νοημοσύνη και προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  5. Το πρόβλημα του μαύρου κουτιού και η ανάγκη της επεξηγησιμότητας των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης
  6. Η τεχνητή νοημοσύνη ως δημιουργός και δικαιούχος δικαιώματος διανοητικής ιδιοκτησίας

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:
Ηλιάνα Κωστή

Η Ηλιάνα Κωστή είναι Δικηγόρος Αθηνών με αντικείμενα ενασχόλησης την προστασία διανοητικής ιδιοκτησίας και της ιδιωτικότητας και το Δίκαιο τεχνολογίας.
Είναι αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα προσωπικά δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη.

Έχει συμμετάσχει σε νομικά πονήματα αναλύοντας την προκατάληψη στην τεχνητή νοημοσύνη, τα βιομηχανικά δικαιώματα και την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και την ψηφιοποιημένη ευρεσιτεχνία υπό το πρίσμα της τεχνητής νοημοσύνης και των νέων τεχνολογιών. Η βασική έρευνα της επικεντρώνεται στη διαφάνεια και την επεξηγησιμότητα των αλγορίθμων των ψηφιακών κοινωνικών δικτύων.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ) και των Επιτροπών «IT Law» και «Future of the legal profession and legal services» του CCBE.

Αξία συμμετοχής:

Για φυσικά πρόσωπα & επιτηδευματίες: 75 €
Για νομικά πρόσωπα: 100 €
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και καταβολής του αντιτίμου: 7/01/2022
Έκπτωση πρόωρης εγγραφής:
Όσες εγγραφές ολοκληρωθούν έως 30/12/21, θα λάβουν 15% έκπτωση επί της αξίας συμμετοχής.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.