07 Ιουλίου 2021: Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων», στις 07/07/2021, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε :

•Δημοσίους υπαλλήλους που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν το νομικό πλαίσιο που διέπει την πειθαρχική τους ευθύνη, τα πειθαρχικά παραπτώματα, τις πειθαρχικές ποινές και τη νομική αντιμετώπισή τους

•Δικαστικούς λειτουργούς και δημοσίους υπαλλήλους που συμμετέχουν σε συλλογικά πειθαρχικά όργανα ή ασκούν πειθαρχική εξουσία  και ενδιαφέρονται να επικαιροποιήσουν τη σχετική γνώση τους με βάση  τις τελευταίες νομοθετικές και νομολογιακές  εξελίξεις .

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν ή να επικαιροποιήσουν γνώσεις σχετικά με το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων .

Για το σκοπό αυτό το σεμινάριο εξελίσσεται εκκινώντας από τα βασικά (συνταγματικές διαστάσεις των πειθαρχικών ζητημάτων), συνεχίζει με αναφορά στις νομοθετικές  ρυθμίσεις (πειθαρχικά παραπτώματα, όργανα, διαδικασίες, ποινές) και καταλήγει στη νομική αντιμετώπιση των πειθαρχικών ποινών.

Εργαλεία προσέγγισης των προαναφερόμενων ζητημάτων είναι η θεωρία, η νομοθεσία και η σύγχρονη νομολογία .

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Α. Γενική θεωρία του Πειθαρχικού Δικαίου

Β. Ουσιαστικό Πειθαρχικό Δίκαιο

•   Τα πειθαρχικά παραπτώματα

•   Οι πειθαρχικές ποινές

•   Η αρχή non bis in idem

•   Η παραγραφή των πειθαρχικών παραπτωμάτων

 Γ. Η πειθαρχική διαδικασία

•   Τα πειθαρχικά όργανα

•   Η προδικασία της πειθαρχικής  υπόθεσης

•   Η συζήτηση της πειθαρχικής υπόθεσης

•   Η εκτέλεση της πειθαρχικής απόφασης

•   Η δικαστική προσβολή της πειθαρχικής απόφασης

•       Η σχέση πειθαρχικής και ποινικής δίκης

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ιωάννης Κοϊμτζόγλου

Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης Νομικής Σχολής  Α.Π.Θ., Δικηγόρος  παρ’ Αρείω Πάγω  και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, Νομικός Σύμβουλος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Πιστοποιημένος (TUV AUSTRIA) DPO,  Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων,  Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό ΕΑΠ (ΣΕΠ ΕΑΠ), Εισηγητής στο  ΕΚΔΔ, Μέλος ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ), Μέλος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου (CCI FRANCE GRECE), Μέλος ΔΣ του της  International Fiscal Association (IFA).

Έχει διδάξει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι εισηγητής σε σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης στον Ιδιωτικό Τομέα.

Συγγραφέας βιβλίων και επιστημονικών άρθρων περί Δημοσίου Δικαίου.

(https://www.linkedin.com/in/dr-jur-ioannis-koimtzoglou/ ).

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.