15 Ιουνίου 2021: Οι Διαδικασίες Αφερεγγυότητας των Εταιρειών υπό το πρίσμα του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα (ν. 4738/2020)

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Οι Διαδικασίες Αφερεγγυότητας των Εταιρειών υπό το πρίσμα του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα (ν. 4738/2020)», στις 15/06/2021, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε Νομικούς και Οικονομικούς Συμβούλους Επιχειρήσεων, στα στελέχη της διοίκησης και σε  επιχειρηματίες, οι οποίοι λόγω της τρέχουσας συγκυρίας της πανδημίας καλούνται εγκαίρως να αντιμετωπίσουν την οικονομική δυσχέρεια. 

ΣΚΟΠΟΣ

Ενημέρωση επί των διαδικασιών αντιμετώπισης της αφερεγγυότητας νομικών προσώπων και επί του ζητήματος της απαλλαγής των διοικούντων /εκπροσώπων του νομικού προσώπου (οφειλέτη).

Αναφορά σε ζητήματα ευθυνών της  Διοίκησης, καθώς και στις πρακτικές δυσχέρειες στην εφαρμογή του Πτωχευτικού Δικαίου, όπου περιλαμβάνεται και η προ πτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   

  • Η προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης. Δυνατότητες  της  συμφωνίας εξυγίανσης.
  • Η πτωχευτική διαδικασία είτε με πρωτοβουλία των πιστωτών είτε με πρωτοβουλία του οφειλέτη, με ή χωρίς τη συναίνεση / σύμπραξή του.
  • Η δυνατότητα έγκαιρης «διάσωσης» των απαιτήσεων των εταιρικών πιστωτών.
  • Οι σημαντικές ευθύνες των διοικούντων.
  • Η δυνατότητα απαλλαγής των διοικούντων.
  • Παραδείγματα από τη νομολογία.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Ματθίλδη Χάρισμα

Ματθίλδη Δ. Χάρισμα, Δικηγόρος Αθηνών

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης και έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό της Νομικής Σχολής Αθηνών στον Τομέα του Αστικού Δικαίου.

Διατηρεί οργανωμένο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, από το έτος 1994. Παρέχει νομική υποστήριξη συμβουλευτική και δικαστική επί υποθέσεων Εμπορικού Δικαίου και  ειδικότερα Πτωχευτικού Δικαίου και προπτωχευτικής διαδικασίας Εξυγίανσης.

Εκλέγεται και συμμετέχει από το έτος 1994 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων  Εμπορικολόγων. Έχει αναλάβει σεμινάρια στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και εισηγήσεις επί ζητημάτων Εμπορικού Δικαίου, με επίκεντρο το Πτωχευτικό Δίκαιο.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.