28 Μαΐου 2021: Ειδικά και Επίκαιρα Θέματα Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Δικαίου

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ειδικά και Επίκαιρα Θέματα Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Δικαίου», στις 28/05/2021, ημέρα Παρασκευή, και ώρες 14:30-18:30.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Δικηγόρους
  • Αθλητικούς δικαστές, μέλη δικαιοδοτικών επιτροπών
  • Επαγγελματίες αθλητικού χώρου (εργαζόμενοι σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, Ομοσπονδίες, Αθλητικές Ενώσεις, Σωματεία, Ομάδες, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)
  • Διαμεσολαβητές Αθλητών, Ομάδων, Μετεγγραφών
  • Καθηγητές με ενδιαφέρον για το πλαίσιο που διέπει τον αθλητικό χώρο (Νομική, ΣΕΦΑΑ, ΤΟΔΑ)
  • Φοιτητές με ενδιαφέρον για το πλαίσιο που διέπει τον αθλητικό χώρο (Νομική, ΣΕΦΑΑ, ΤΟΔΑ)
  • Αθλητές και συλλογικά όργανα εκπροσώπησης
  • Προπονητές και συλλογικά όργανα εκπροσώπησης
    Σε Ελλάδα και Κύπρο

ΣΚΟΠΟΣ

Παρουσίαση σημαντικών ειδικών θεμάτων από την επικαιρότητα του αθλητικου και του ποδοσφαιρικού δικαίου. Ενημέρωση και κατάρτιση των συμμετεχόντων στο χώρο του αθλητισμού προς την καλύτερη δυνατή επαγγελματική κατάρτιση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Α) To νεό κανονιστικό πλαίσιο της FIFA για τους προπονητές

Β) Η αποζημίωση κατάρτισης των ομάδων που προπονούν νέους αθλητές: Το διεθνές πλαίσιο και τα πρώτα βήματα του Έλληνα νομοθέτη

Γ) Η επίδραση τρίτων μερών στις ποδοσφαιρικές μετεγγραφές: Απαγορευμένοι όροι σε συμφωνίες μεταξύ ομάδων

Δ) Μάνατζερ, Διαμεσολαβητής ή Πράκτωρ (Agent); Κανονισμοί, στατιστικές, αποφάσεις και πάλι από την αρχή

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Άλκης Παπαντωνίου

Ο Άλκης Παπαντωνίου είναι Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος Αθλητικού Δικαίου, MS, εξειδικευμένος στο αθλητικό δίκαιο, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται ερευνητικά και επαγγελματικά με το Αθλητικό Δίκαιο, εκπροσωπώντας φυσικά και νομικά πρόσωπα σε υποθέσεις και διαφορές με εθνική και διεθνή διάσταση.
Έχει παρουσιάσει έρευνες σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συμμετάσχει με άρθρα του σε επιστημονικά περιοδικά.
Είναι μέλος της International Association of Sports Law, του Legal Advisory Panel της European Club Association και του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας Αθλητικού Δικαίου.

Τοποθετήσεις θα κάνουν και οι:
-Γιάννης Αναστασίου, Διεθνής Προπονητής Ποδοσφαίρου
-Γιάννης Οικονομάκης, Νομικός Σύμβουλος Superleague Ελλάδα
-Σοφοκλής Πιλάβιος, Δικαστής/Διαιτητής CAS

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.