11 Μαΐου 2021: Ζητήματα Ευθύνης των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ε

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ζητήματα Ευθύνης των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ε», στις 11/05/2021, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-20:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε  δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους, νομικούς συμβούλους επιχειρήσεων, καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων, λογιστές – φοροτεχνικούς και συμβούλους επιχειρήσεων.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εμβάθυνση σε επιλεγμένα ζητήματα γύρω από την ευθύνη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  1. Η λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου υπό τον Ν 4548/2018. Σύγκριση με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο
  2. Ευθύνη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έναντι της εταιρίας
  3. Ευθύνη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έναντι τρίτων
  4. Υπαγωγή των αστικών αξιώσεων κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε Διαμεσολάβηση
  5. Ευθύνη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έναντι του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης
  6. Ποινική ευθύνη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Γεώργιος Πανίτσας

Ο Γεώργιος Χ. Πανίτσας είναι Διδάκτωρ Νομικής και Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε μεταπτυχιακό καθώς και διδακτορικό τίτλο σπουδών από την ίδια σχολή στον τομέα του εμπορικού δικαίου. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού  τίτλου σπουδών από το ALBA Graduate Business School. Ασκεί δικηγορία σε υποθέσεις Εμπορικού, Αστικού και Οικονομικού Ποινικού Δικαίου. Επίσης, είναι Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του ΥΔΔΑΔ με κύριο πεδίο ενασχόλησης τη διαμεσολάβηση σε εμπορικές διαφορές. Αρθρογραφεί συχνά στον νομικό τύπο και έχει συμμετάσχει σε αρκετά συλλογικά έργα, ενώ συμμετέχει ως ομιλητής σε ημερίδες και συνέδρια και ως εισηγητής σε σεμινάρια σε θέματα εμπορικού δικαίου.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.