20 Απριλίου 2021: ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (Προσλήψεις, Υπηρεσιακή Κατάσταση και Μεταβολές, Μονιμότητα, Κινητικότητα, Δικαιώματα και Υποχρεώσεις, Πειθαρχικές Διαδικασίες, Ποινική και Αστική Ευθύνη, Προοπτικές)

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Προσλήψεις, Υπηρεσιακή Κατάσταση και Μεταβολές, Μονιμότητα, Κινητικότητα, Δικαιώματα και Υποχρεώσεις, Πειθαρχικές Διαδικασίες, Ποινική και Αστική Ευθύνη, Προοπτικές», στις 20/04/2021, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιδιώκουν την πρόσληψη τους στο Δημόσιο Τομέα αλλά και σε όσους υπηρετούν, ήδη, σε αυτόν.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να πληροφορηθούν όσοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν στον Δημόσιο Τομέα τις διαδικασίες πρόσληψης (πρόσφατος νόμος  ν. 4765/2021) αλλά και όλες τις νομικές παραμέτρους που διέπουν τη δημοσιοϋπαλληλική σχέση.

Ειδικότερα, τόσο οι υποψήφιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι όσο και οι υπηρετούντες θα πληροφορηθούν τα σχετικά με την υπηρεσιακή τους κατάσταση  (αμοιβές, προαγωγές, μετακινήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, κινητικότητα, αξιολόγηση), τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου, τις πειθαρχικές διαδικασίες που τους αφορούν   και τα μέσα άμυνας που αυτοί διαθέτουν.

Τέλος, θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις που αναμένονται στο χώρο της Δημοσίας Διοίκησης και κατά πόσο αναμένεται αυτές να επηρεάσουν τους εργαζόμενους σε αυτήν.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

•   Η νέα διαδικασία  προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα (Ν. 4765/2021)

•   Τα είδη προσωπικού του Δημόσιου Τομέα

•   Η  μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

•   Οι προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

•   Οι υπηρεσιακές μεταβολές – μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων (προαγωγές, μετακινήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, κινητικότητα)

•   Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων

•   Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

•   Η πειθαρχική διαδικασία και οι ποινές για τους δημοσίους υπαλλήλους

•   Η προστασία του δημοσίου υπαλλήλου στο πλαίσιο της πειθαρχικής  διαδικασίας

•   Η ποινική και η αστική ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων

•   Ο μετασχηματισμός της  Δημόσιας Διοίκησης και οι επιπτώσεις του στους δημοσίους υπαλλήλους.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ιωάννης Κοϊμτζόγλου

Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης Νομικής Σχολής  Α.Π.Θ., Δικηγόρος  παρ’ Αρείω Πάγω  και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, Νομικός Σύμβουλος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Πιστοποιημένος (TUV AUSTRIA) DPO,  Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων,  Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό ΕΑΠ (ΣΕΠ ΕΑΠ), Εισηγητής στο  ΕΚΔΔ, Μέλος ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ), Μέλος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου (CCI FRANCE GRECE), Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Παραρτήματος της  International Fiscal Association (IFA).

Έχει διδάξει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι εισηγητής σε σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης στον Ιδιωτικό Τομέα. Συγγραφέας βιβλίων και επιστημονικών άρθρων περί Δημοσίου Δικαίου.   

https://www.linkedin.com/in/dr-jur-ioannis-koimtzoglou/

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.