1 Απριλίου 2021: Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων», στις 01/04/2021, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε νομικούς, αλλά και οικονομολόγους, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, συνδυάζοντας την θεωρητική γνώση με πρακτική σκοπιά.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός είναι η απόκτηση των θεωρητικών και πρακτικών εφοδίων για την καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Θα μελετηθούν οι διατάξεις του ν. 4172/2013 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος) αναφορικά με τα φυσικά πρόσωπα, σχετική ερμηνεία της φορολογικής διοίκησης, όπως προκύπτει από της εκδοθείσες εγκυκλίους, αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, αλλά και βασική νομολογία του ΣτΕ και των  Διοικητικών Δικαστηρίων.

Στο πλαίσιο αυτό θα αναλυθούν οι διατάξεις περί πηγών εισοδήματος (μισθωτή εργασία, εισόδημα από κεφάλαιο, επιχειρηματική δραστηριότητα)  φυσικών προσώπων και των εφαρμοστέων συντελεστών ανά πηγή φορολογικής κατοικίας, αντικειμενικών δαπανών και δαπανών απόκτησης περιουσίας, δηλωτικές υποχρεώσεις, στοιχεία φορολογίας εισοδήματος ατομικών επιχειρήσεων, προσαύξηση από αδιευκρίνιστη αιτία.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Κωνσταντίνος Κουνάδης – Χρυσάνθη Μήλιου

Ο Κωνσταντίνος Κουνάδης είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Φορολογικός Σύμβουλος. Είναι Tax Director στην Grant Thornton, με την οποία συνεργάζεται από το 2014. Διαθέτει πιστοποίηση Advanced Diploma in International Taxation (London CIOT), Δίπλωμα Εξειδίκευσης στο Φορολογικό Δίκαιο (ΚΕΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Master Δημοσίου Δικαίου από το Πανεπιστήμιου Aix-Marseille III και Πτυχίο Νομικής Αθηνών.

Η Χρυσάνθη Μήλιου είναι Δικηγόρος και Φορολογικός Σύμβουλος. Είναι Senior Manager στην Grant Thornton, με την οποία συνεργάζεται από το 2018. Διαθέτει Μεταπτυχιακό από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δίπλωμα Εξειδίκευσης στο Φορολογικό Δίκαιο (ΚΕΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) και Πτυχίο Νομικής ΑΠΘ. Είναι επιπλέον απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και διετέλεσε στέλεχος της ΑΑΔΕ.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.