30 Μαρτίου 2021: Νομικά Ζητήματα Εταιρικής Χρηματοδότησης

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Νομικά Ζητήματα Εταιρικής Χρηματοδότησης», στις 30/03/2021, ημέρα Τρίτη, και ώρες 17:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Δικηγόρους και νομικούς συμβούλους εταιριών, οικονομικούς συμβούλους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νομικές γνώσεις αναφορικά με την εταιρική χρηματοδότηση.

ΣΚΟΠΟΣ

Ανάδειξη των νομικών ζητημάτων που ανακύπτουν στην πράξη αναφορικά με την χρηματοδότηση επιχειρήσεων, ιδίως στα πλαίσια του τραπεζικού δανεισμού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Ανάλυση παραδοσιακών και σύγχρονων τρόπων εταιρικής χρηματοδότησης (διάκριση κεφαλαίου – χρέους, υβριδικά μορφώματα, venture capital, crowdfunding κλπ.)
  • Ειδικά ζητήματα των εξασφαλίσεων (προσωπικές – εμπράγματες) που παρέχονται στα πλαίσια εταιρικής χρηματοδότησης
  • Ρυθμίσεις για «προβληματικά» δάνεια και οφειλές (ιδίως Ν.4354/2015, Ν.4469/2017)

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Άννα – Όλγα Μήτσου

Η Άννα Όλγα Μήτσου είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου.  Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (LLM) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary and Westfield College) με τίτλο “Banking and Financial Law”. Διαθέτει πολυετή δικαστηριακή εμπειρία και παρέχει συμβουλευτικές νομικές υπηρεσίες και γνωμοδοτήσεις στο εμπορικό και στο χρηματοπιστωτικό δίκαιο. Χάρη στην συνεργασία της με ελληνική τράπεζα έχει αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία σε θέματα τραπεζικού δικαίου με έμφαση στην εταιρική χρηματοδότηση (corporate finance). Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες της σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά στους τομείς ειδίκευσής της. Συμμετέχει σε συλλογικές επιστημονικές εκδόσεις και σε επιστημονικά συνέδρια. Διδάσκει δίκαιο ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.