18 Μαρτίου 2021: Η Ρήτρα κατά της Φοροαποφυγής στο Ελληνικό και Αλλοδαπό Δίκαιο

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η Ρήτρα κατά της Φοροαποφυγής στο Ελληνικό και Αλλοδαπό Δίκαιο», στις 18/03/2021, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Δικηγόρους που ασχολούνται με φορολογικό δίκαιο
  • Νομικούς Συμβούλους εταιρειών
  • Λογιστές και Φοροτέχνες
  • Στελέχη ΑΑΔΕ

ΣΚΟΠΟΣ

Παρουσίαση της έννοιας της φοροαποφυγής  αλλά και των ειδικότερων νομοθετικών της εκφάνσεων στην ελληνική και αλλοδαπή φορολογική θεωρία και πρακτική, με στόχο την καλύτερη κατανόηση του δικαιοπολιτικού σκοπού, των δύσκολων σταθμίσεων που απαιτούνται κατά την ερμηνεία των σχετικών κανόνων αλλά και πρακτικών επιπτώσεων σε σχεδιασμό επιχειρηματικών συναλλαγών και αντιμετώπιση φορολογικών ελέγχων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Η έννοια της φοροαποφυγής στη διεθνή θεωρία του φορολογικού δικαίου
  • Πρωτοβουλίες σε επίπεδο υπερεθνικών οργανισμών (π.χ. ΟΟΣΑ)
  • Ανάλυση των σχετικών διατάξεων του ελληνικού δικαίου
  • Πρακτικά παραδείγματα από την ελληνική και διεθνή πρακτική

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Βασίλης Βύζας, Κώστας Κριμπάς

Ο Βασίλης Βύζας είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1998. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1995) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος LL M από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (1996), καθώς και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από τη Νομική Σχολή Αθηνών στο Αστικό Δίκαιο (1998).  Είναι συνεταίρος στο Φορολογικό και Νομικό Τμήμα της PwC, στην οποία εργάζεται από το 2002.   

Παράλληλα, αποτέλεσε μέλος της συντακτικής ομάδας του βιβλίου “Κώδικας Φορολογικής Διαδικασία»” και συνέγραψε το 2017 το βιβλίο «Η ρήτρα κατά της φοροαποφυγής στο ελληνικό δίκαιο». Τέλος έχει συντάξει μια σειρά από δημοσιεύσεις σε θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος σε νομικά περιοδικά, αλλά και εφημερίδες – οικονομικές εκδόσεις.

Ο Κώστας Κριμπάς είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2013. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών (2011) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από τη Νομική Σχολή Αθηνών στη Γενική Θεωρία και Φιλοσοφία του Δικαίου (2013). Από το 2020 είναι επισκέπτης ερευνητής και υποψήφιος διδάκτωρ Διεθνούς Φορολογικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Tilburg στην Ολλανδία. Είναι Manager στο Φορολογικό και Νομικό Τμήμα της PwC, στην οποία εργάζεται από το 2013.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.