16 Μαρτίου 2021: Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων», στις 16/03/2021, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε νομικούς, αλλά και οικονομολόγους, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων, συνδυάζοντας την θεωρητική γνώση με πρακτική σκοπιά.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός είναι η απόκτηση των θεωρητικών και πρακτικών εφοδίων για την καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων της φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Θα μελετηθούν οι διατάξεις του ν. 4172/2013 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος) αναφορικά με τα νομικά πρόσωπα, σχετική ερμηνεία της φορολογικής διοίκησης, όπως προκύπτει από της εκδοθείσες εγκυκλίους, αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, αλλά και βασική νομολογία του ΣτΕ και των  Διοικητικών Δικαστηρίων.

Στο πλαίσιο αυτό θα αναλυθούν οι διατάξεις για την φορολογική κατοικία και μόνιμη εγκατάσταση νομικών προσώπων, οι διατάξεις για τον προσδιορισμό του εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, οι διατάξεις περί μετασχηματισμών, οι δηλωτικές υποχρεώσεις, στοιχεία περί ενδοομιλικών συναλλαγών, παρακρατούμενοι φόροι, προκαταβολή φόρου, Ελεγχόμενες Αλλοδαπές Εταιρείες, Προνομιακά Φορολογικά Καθεστώτα, Υποκεφαλαιοδότηση κ.λπ.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Κωνσταντίνος Κουνάδης – Δημήτρης Χρονόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Κουνάδης είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Φορολογικός Σύμβουλος. Είναι Tax Director στην Grant Thornton, με την οποία συνεργάζεται από το 2014. Διαθέτει πιστοποίηση Advanced Diploma in International Taxation (London CIOT), Δίπλωμα Εξειδίκευσης στο Φορολογικό Δίκαιο (ΚΕΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Master Δημοσίου Δικαίου από το Πανεπιστήμιου Aix-Marseille III και Πτυχίο Νομικής Αθηνών.

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος είναι Δικηγόρος και Φορολογικός Σύμβουλος. Είναι Tax Manager στην Grant Thornton από το 2018. Διαθέτει πιστοποίηση Advanced Diploma in International Taxation (London CIOT), Δίπλωμα Εξειδίκευσης στο Φορολογικό Δίκαιο (ΚΕΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Μεταπτυχιακό Δημοσίου Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πτυχίο Νομικής Αθηνών.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.