2 Φεβρουαρίου 2021:Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στη Διαδικασία της Εκούσιας Δικαιοδοσίας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στη Διαδικασία της Εκούσιας Δικαιοδοσίας», στις 2/02/2021, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε νομικούς, δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους, καθώς και στους υποψήφιους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η πλήρης και η συστηματική παρουσίαση του θεσμού της παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας στο πεδίο της εκούσιας δικαιοδοσίας, ιδίως με αναφορά στις γνήσιες υποθέσεις αυτής.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και η συμβατότητά της με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.
  • Περιεχόμενο και όρια της χορηγούμενης στο πλαίσιο της εκούσιας δικαιοδοσίας προσωρινής προστασίας.
  • Η νομική φύση της προσωρινής διαταγής του άρθρου 781 ΚΠολΔ και η χρονική της εμβέλεια.
  • Η εκδίκαση της προσωρινής διαταγής του άρθρου 781 ΚΠολΔ και συνέπειες της (αρμοδιότητα – προϋποθέσεις χορήγησης– περιεχόμενο αίτησης – νομιμοποίηση – έννομο συμφέρον – κλήτευση προσώπων – απαιτούμενος βαθμός δικανικής πεποίθησης – αυτεπάγγελτη χορήγηση – εκτέλεση και δεσμευτικότητα– ανάκληση και μεταρρύθμιση – ζητήματα μετενέργειας της προσωρινής διαταγής –αποζημίωση και προστασία καλόπιστων τρίτων).

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Αλεξία Φλώρου

Η Αλεξία Φλώρου είναι Διδάκτωρ Αστικού Δικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Αστικού Δικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει χειριστεί πληθώρα υποθέσεων της εκούσιας δικαιοδοσίας, πεδίο στο οποίο διαθέτει και μια μονογραφία. Παράλληλα, συγγράφει σε συλλογικούς τόμους ελληνικών εκδοτικών οίκων, αρθρογραφεί και συμμετέχει σε συνέδρια που άπτονται του ευρύτερου πεδίου του Αστικού Δικονομικού Δικαίου.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.