19 Ιανουαρίου 2021: Πρακτικά Ζητήματα Αδειοδότησης Επιχειρήσεων. Οι Τελευταίες Αλλαγές Μέχρι τον Πρόσφατο Αναπτυξιακό Νόμο Ν. 4635/2019

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Πρακτικά Ζητήματα Αδειοδότησης Επιχειρήσεων. Οι Τελευταίες Αλλαγές Μέχρι τον Πρόσφατο Αναπτυξιακό Νόμο Ν. 4635/2019», στις 19/01/2021, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε δικηγόρους επιχειρήσεων, στελέχη και νέους επιχειρηματίες όλων των παραγωγικών τομέων (μεταποίηση, εστίαση, βιομηχανία, τουρισμός κλπ), σε οικονομικούς συμβούλους, μηχανικούς, καθώς και σε διοικητικούς υπαλλήλους επιφορτισμένους με τη διαδικασία αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων.

ΣΚΟΠΟΣ

Η κατάρτιση και η πληροφόρηση σχετικά με τις σύγχρονες νομοθετικές εξελίξεις στην αδειοδότηση επιχειρήσεων και οικονομικών δραστηριοτήτων στη χώρα και το νέο απλοποιημένο καθεστώς που τις διέπει. Το εν λόγω αντικείμενο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διευκόλυνση έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας ή επένδυσης σε οποιονδήποτε κλάδο, καθώς καθοδηγεί βήμα προς βήμα κάθε ενδιαφερόμενο σε όλα τα στάδια της αδειοδοτικης διαδικασίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Α’ ΜΕΡΟΣ:

 • Εισαγωγή
 • Δομή του συστήματος αδειοδότησης
 • Διάκριση διαφορετικών πλαισίων αδειοδότησης (περιβαλλοντική, πολεοδομική, επαγγελματική)
 • Οικονομική ελευθερία και Δημόσιο Συμφέρον
 • Νομική φύση αδειοδότησης
 • Νομοθετικό Πλαίσιο αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων – Απλούστευση διαδικασιών αδειοδότησης (από το Ν. 3982/2011 και το Ν. 4442/2016 μέχρι το νέο αναπτυξιακό Ν. 4635/2019)

Β’ ΜΕΡΟΣ:

 • Κατηγορίες δραστηριοτήτων
 • Κατάταξη δραστηριοτήτων – Κατάργηση βαθμών όχλησης- Υπαγωγή σε κατηγορίες περιβαλλοντικής κατάταξης – Σχέση με περιβαλλοντική αδειοδότηση
 • Χωροθέτηση και χρήσεις γης
 • Παραβάσεις, κυρώσεις και δικαστική προστασία
 • Νομολογιακά πορίσματα

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Δημήτρης Κουρκουμέλης

Ο Δημήτρης Κουρκουμέλης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή της Αθήνας το 1990 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (LL.M.) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και (Μ.Α.) στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Tufts. Ειδικεύεται στο Δημόσιο και στο Αστικό Δίκαιο με έμφαση σε θέματα έργων. Έχει διατελέσει επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του Τ.Ε.Ε. και Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.