28 Ιανουαρίου 2021: Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας», στις 28/01/2021, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους, φοιτητές της νομικής, λογιστές, στελέχη επιχειρήσεων, καθώς και σε εφοριακούς υπαλλήλους και δικαστικούς λειτουργούς.

ΣΚΟΠΟΣ

Η κατανόηση του θεμελιώδους νομοθετήματος της φορολογικής διαδικασίας προς το σκοπό πρακτικής εφαρμογής του, τόσο στην καθημερινότητα της φορολογίας, όσο και στις περιπτώσεις φορολογικών ελέγχων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Πεδίο εφαρμογής – Σχέση με παλαιότερα νομοθετήματα και με νομοθετήματα του ουσιαστικού φορολογικού δικαίου – Ρυθμιστικό εύρος και είδη διατάξεων – Παρουσίαση της δομής του ΚΦΔ.

Ειδικότερη διδακτική έμφαση θα δοθεί στα ζητήματα:

  • της φορολογικής δήλωσης
  • των φορολογικών ελέγχων
  • της διαδικασίας προβολής των επιχειρημάτων των φορολογουμένων κατά τον φορολογικό έλεγχο
  • της έκδοσης των πράξεων προσδιορισμού του φόρου
  • της αλληλέγγυας ευθύνης των διοικούντων τα νομικά πρόσωπα
  • της παραγραφής
  • της ενδικοφανούς προσφυγής και της οικείας αιτήσεως αναστολής
  • των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων στη φορολογία

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Γεώργιος Ι. Μάτσος

Ο κ. Μάτσος είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο και διδάκτωρ του φορολογικού δικαίου του Πανεπιστημίου του Bayreuth. Έχει διδάξει φορολογικό δίκαιο σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια (Α.Π.Θ., Δι.Πα.Ε., Universität Heidelberg). Έχει μετάσχει ως εισηγητής σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι συγγραφέας τριών μονογραφιών και σαράντα τριών επιστημονικών μελετών εκτάσεως άρθρου, στα πεδία του φορολογικού και του λογιστικού δικαίου.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.