19 Νοεμβρίου 2020: Δίκαιο Α.Ο.Ζ. και Ενέργειας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Δίκαιο Α.Ο.Ζ. και Ενέργειας», στις 19/11/2020, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους, δικαστές, διπλωμάτες, στελέχη της  Δημόσιας Διοίκησης, μηχανικούς και επιχειρηματίες.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εξοικείωση και η επιμόρφωση σε επίκαιρα θέματα του Δικαίου του Θάλασσας, ιδίως ως προς το θεσμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.), και του Δικαίου της Ενέργειας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  1. Η οιονεί συγκυριαρχία της Ελλάδας στη νορβηγική περιοχή του Σβάλμπαρντ
  2. Ο αγωγός EastMed  (Νόμος 4687/2020) με έμφαση στην Κρήτη  
  3. Οι Α.Ο.Ζ. της Ελλάδας και της Ιταλίας  στο Ιόνιο και το ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας
  4. Η Α.Ο.Ζ. της Ελλάδας έναντι της Α.Ο.Ζ. της Αιγύπτου
  5. Δίκαιο ενεργειακής απόδοσης με έμφαση στα κτίρια  

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Αντώνιος Μανιάτης

Ο Αντώνιος Μανιάτης είναι εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Νομικός στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας. Είναι Συνδεδεμένος Ερευνητής του Κέντρου Ναυτικού και Ωκεάνιου Δικαίου, του Πανεπιστημίου της Ναντ, και  Δικηγόρος. Κατέχει δύο Διδακτορικά Διπλώματα Δημοσίου Δικαίου και διαθέτει διδακτορική εξειδίκευση στο Δίκαιο της Ενέργειας.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπτωτική πολιτική του Ιδρύματος, παρακαλούμε ανατρέξτε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.