22 Οκτωβρίου 2020: Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα για Νομικούς

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα για Νομικούς», στις 22/10/2020, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε νομικούς και σε δικηγόρους.

ΣΚΟΠΟΣ

Κατεξοχήν στόχος του σεμιναρίου είναι η διεξοδική παρουσίαση των διατάξεων των ΕΛΠ και η αποσαφήνιση βασικών εννοιών του νομοθετήματος αυτού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Λογιστική και φορολογική βάση
  • Νομοθετικό πλαίσιο
  • Υποκειμενικό πεδίο εφαρμογής (πολύ μικρές-μικρές- μεσαίες-μεγάλες οντότητες)
  • Λογιστικά στοιχεία- παραστατικά (τιμολόγιο, απόδειξη λιανικής πώλησης ή απόδειξη παροχής υπηρεσιών, παραστατικό διακίνησης εμπορευμάτων)
  • Λογιστικά βιβλία (απλογραφικά και διπλογραφικά)
  • Χρηματοοικονομικές καταστάσεις (κατάσταση αποτελεσμάτων, ισολογισμός, κατάσταση μεταβολών καθαρής θέσης, κατάσταση χρηματοροών, προσάρτημα)
  • Ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ
Ασπασία Αρχοντάκη

Η κ. Ασπασία Αρχοντάκη είναι διδάκτωρ Νομικής στο Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Φορολογικό Δίκαιο. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Bordeaux (2011), Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Droit public approfondi» του Πανεπιστημίου Paris II (2012), Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2013)  και Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Droit international public» του Πανεπιστημίου Paris II (2014). Έχει συγγράψει πέντε μονογραφίες, έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους ελληνικών και ξένων εκδοτικών οίκων, αρθρογραφεί, και συμμετέχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάσθηκε ως δικηγόρος στο διάστημα 2013-2018. Τη χρονική περίοδο 2015-2016  υπηρέτησε στη νομική υπηρεσία στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.