15 Οκτωβρίου 2020: Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων: Θεωρία και Πρακτική Εφαρμογή

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων: Θεωρία και Πρακτική Εφαρμογή», στις 15/10/2020, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Δημόσιους Υπαλλήλους του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα καθώς και σε εκείνους που συνδέονται με το Δημόσιο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου .

Απευθύνεται, επίσης, σε όσους συναλλάσσονται με το Δημόσιο και επιθυμούν να γνωρίσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε σχέση με την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται. 

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να πληροφορηθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, ακόμη και εκείνοι που εργάζονται στο Δημόσιο με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου, τις σύγχρονες  και επερχόμενες νομικές παραμέτρους της εργασιακής σχέσης τους έτσι ώστε να γνωρίζουν με σαφήνεια τα δικαιώματα- προοπτικές  και τις υποχρεώσεις – ευθύνες που αφορούν την άσκηση των  καθηκόντων τους .

Όσοι συναλλάσσονται με το Δημόσιο θα γνωρίσουν τι μπορούν να απαιτήσουν από το Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους όσον αφορά την ικανοποίηση των εννόμων συμφερόντων τους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

•   Η έννομη σχέση των Δημοσίων  Υπαλλήλων με τον εργοδότη τους  και οι προοπτικές της .

•   Οι υπηρεσιακές μεταβολές των Δημοσίων Υπαλλήλων.

•   Η Μονιμότητα των Δημοσίων  Υπαλλήλων.

•   Δικαιώματα και  υποχρεώσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων.

•   Η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και οι ανταμοιβές τους.

•   Η πειθαρχική ευθύνη των Δημοσίων Υπαλλήλων.

•   Η ευθύνη για αποζημίωση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

•   Η ποινική ευθύνη των Δημοσίων Υπαλλήλων.

•   Προσωπικά Δεδομένα και Δημόσιοι Υπάλληλοι.

•   Ο ρόλος του Δημοσίου Υπαλλήλου στην ηλεκτρονική δημόσια διοίκηση.

•   Η λύση της εργασιακής σχέσης του Δημοσίου Υπαλλήλου.

•   Η δικαστική προστασία του Δημοσίου Υπαλλήλου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ιωάννης Ελ. Κοϊμτζόγλου

Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης Νομικής Σχολής  Α.Π.Θ., Δικηγόρος  στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, Νομικός Σύμβουλος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Πιστοποιημένος (TUV AUSTRIA) DPO,  Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων,  Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό ΕΑΠ (ΣΕΠ ΕΑΠ) , Εισηγητής στο  ΕΚΔΔ, Μέλος ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ), Μέλος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου (CCI FRANCE GRECE), Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Παραρτήματος της  International Fiscal Association (IFA). Έχει διδάξει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εισηγητής σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης στον Ιδιωτικό Τομέα. Συγγραφέας βιβλίων και επιστημονικών άρθρων Δημοσίου Δικαίου.   

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.