1 Οκτωβρίου 2020: Καθημερινή Διπλωματία και Επίτευξη Συμφωνιών

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Καθημερινή Διπλωματία και Επίτευξη Συμφωνιών», στις 1/10/2020, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε επιστήμονες, επαγγελματίες, φοιτητές, γονείς που επιλέγουν να διευρύνουν το πεδίο της αντίληψης του εαυτού τους και των άλλων.

ΣΚΟΠΟΣ

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται ώστε να μην θεωρούν τη σύγκρουση ως κοινωνικό κακό αλλά ως ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής σε κάθε κοινωνία, το οποίο μαθαίνουν να διαχειρίζονται. Από αυτήν την οπτική, μια σύγκρουση μπορεί να είναι μια υγιής έκφραση διαφωνίας –με άλλα λόγια το έδαφος που ενδυναμώνει τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό μέσα σε κάθε κοινωνία.

Η ευκαιρία η οποία υφίσταται σε μια σύγκρουση, είναι αυτή της μεγιστοποίησης της αμοιβαίας ωφέλειας και της αναδιανομής αυτής, η αντιμετώπιση των εμποδίων στην επικοινωνία, η ανάπτυξη μιας βαθύτερης κατανόησης των αναγκών του άλλου και η επίτευξη μιας συμφωνίας, η οποία θα κάνει τα εμπλεκόμενα μέρη μιας σύγκρουσης να νοιώθουν κερδισμένα.

Σε πολλές διαφορές, ιδίως σε εκείνες που τα μέρη διατηρούν συνεχιζόμενες σχέσεις, προσωπικές ή επαγγελματικές, η διαπραγμάτευση μπορεί να καταλήξει σε μία παραγωγική συμφωνία, η οποία θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη στα μέρη.

Η Διαπραγμάτευση επιτρέπει στα μέρη να διευρύνουν το φάσμα των θεμάτων που θα συζητήσουν, να λάβουν υπόψη τους τα ευρύτερα ενδιαφέροντα, συμφέροντά και τις ανάγκες τους, ώστε να διαμορφώσουν μία  “win win” (δηλαδή μία αμοιβαία επωφελή), από κοινού επίλυση της σύγκρουσης ή της διαφοράς τους.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ

Μαρία Χατζηλεωνίδα – Μαρία Φαροπούλου

H Μαρία Χατζηλεωνίδα είναι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, με μεταπυχιακό τίτλο (LL.M) από το Metropolitan University of London και πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στο Τραπεζικό Δίκαιο και Επιχειρηματικό Δίκαιο. Έχει εξειδικευθεί και πιστοποιηθεί στη Διαμεσολάβηση (Εμπορική, Αστική, Οικογενειακή) και στις Διαπραγματεύσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους διαμεσολαβητές και σχετικούς φορείς.

Η Μαρία Φαροπούλου είναι Δικηγόρος Αθηνών με μεταπτυχιακό τίτλο (LL.M) από το London School of Economics και το School of Oriental and African Studies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία  στον κλάδο του International Business Law. Έχει εξειδικευθεί και πιστοποιηθεί μεταξύ άλλων στο Harvard Law School, Program on Negotiations στη «Διαμεσολάβηση Σύνθετων και Πολύπλευρων Διαφορών».

Οι δύο εισηγήτριες είναι Διαπιστευμένες Διαμεσολαβήτριες και Διαπιστευμένες Εκπαιδεύτριες Διαμεσολάβησης καθώς και Επιμορφωμένες Χρηματοοικονομικές Διαμεσολαβήτριες του Ελληνικού Κέντρου Εναλλακτικής Επίλυσης Χρηματοοικονομικών Διαφορών.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.