14 Ιουλίου 2020: Αρνητική Αναγνωριστική Αγωγή

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Αρνητική Αναγνωριστική Αγωγή», στις 14/07/2020, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε ιατρούς, δικαστές, συμβολαιογράφους, εν γένει νομικούς ασχολούμενους με το αστικό δίκαιο (ιδίως εμπράγματο).

ΣΚΟΠΟΣ

Η εκμάθηση και εκπαίδευση γύρω από ζητήματα της αρνητικής αναγνωριστικής αγωγής και παραδείγματα νομολογίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Αντικείμενο αρνητικής αναγνωριστικής αγωγής
  • Αρνητική αναγνωριστική και προσωρινή εκτελεστότητα
  • Εκκρεμοδικία από αρνητική αναγνωριστική αγωγή
  • Στοιχεία αρνητικής αναγνωριστικής αγωγής
  • Άσκηση θετικής και αρνητικής αναγνωριστικής αγωγής
  • Ορισμένο του δικογράφου της αρνητικής αναγνωριστικής αγωγής
  • Σχέση αναγνωριστικής και καταψηφιστικής αγωγής.
  • Υλική και τοπική αρμοδιότητα
  • Παραδείγματα νομολογίας

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρος Αθηνών, LL.M.
Η Ευγενία Φωτοπούλου είναι δικηγόρος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακή απόφοιτος του Πανεπιστημίου Humboldt στο Βερολίνο. Ασκεί μάχιμη δικηγορία με αντικείμενο κυρίως το αστικό και το ιατρικό δίκαιο και έχει δημοσιεύσει πληθώρα αποφάσεων τόσο σε νομικά περιοδικά όσο και σε νομικές βάσεις δεδομένων. Αρθρογραφεί στο ετήσιο τεύχος Economist Intelligence Unit αναφορικά με την εργατική νομοθεσία. Διατηρεί προσωπικό γραφείο από το 2005 και διατηρεί την ιστοσελίδα www.efotopoulou.gr με καθημερινή αρθρογραφία επί θεμάτων κυρίως αστικού δικαίου.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.