19 Ιουνίου 2020: Τεχνητή Νοημοσύνη και Δίκαιο: Νομικό Πλαίσιο, Προκλήσεις και Προοπτικές

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Δίκαιο: Νομικό Πλαίσιο, Προκλήσεις και Προοπτικές», στις 19/06/2020, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε δικηγόρους και νομικούς συμβούλους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πληροφορικής, όσο και σε επιστήμονες της πληροφορικής ή στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της και επιθυμούν να εξοικειωθούν με τις νομικές πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης.

ΣΚΟΠΟΣ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αυξανόμενο ενδιαφέρον από οικονομική, κοινωνική και φυσικά νομική πλευρά, εγείροντας καινοφανείς και σύνθετες προβληματικές.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τα πιο κρίσιμα νομικά ζητήματα, τις προτεινόμενες προσεγγίσεις, αλλά και το τρέχον και το υπό διαμόρφωση νομικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Ορισμός και Παρουσίαση βασικών εννοιών, πλαισίου και παραδειγμάτων για την κατανόηση της έννοιας και του πεδίου της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ανάλυση του τρέχοντος ευρωπαϊκού πλαισίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ανάδειξη προβληματικών και προκλήσεων σχετικά με την εφαρμογή.

Εξέταση ειδικότερων ζητημάτων που ανακύπτουν από την ανάπτυξη εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης σε επιμέρους τομείς του Δικαίου, όπως η προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η διανοητική ιδιοκτησία και ζητήματα ευθύνης.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Βασίλης Καρκατζούνης

Ο Βασίλης Καρκατζούνης είναι δικηγόρος Αθηνών με ειδίκευση σε νομικά ζητήματα Νέων Τεχνολογιών. Είναι κάτοχος LL.M. από το Queen Mary University of London, υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει οριστεί co-chair του ελληνικού παραρτήματος της International Association of Privacy Professionals (IAPP) και μέλος της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής του Υπ. Δικαιοσύνης για τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα.
Διαθέτει εμπειρία σε projects πληροφορικής με σύνθετα ζητήματα κυβερνοασφάλειας και προστασίας δεδομένων, ενώ έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα της νομικής πληροφορικής.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.